Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 сентября 2024, вопрос №119346

Можливе оскарження рішення ВЛК

Доброго дня. Рік назад пройшов районну ВЛК, яка визнала мене непридатним з виключенням по зору. Статті 30 А і 31 А. За цей рік обласний ТЦК вже двічі присилав відписки, що затвердити діагноз не можемо, так як з ним не згодні, проходьте дообстеження. Крайній раз я пройшов дообстеження в обласній лікарні, там надали висновок ідентичний тому, який я отримував і від своїх міських лікарів. В моєму ТЦК мені відповіли, що тепер чекайте виклику в обласний ТЦК, поїдете особисто підтверджувати свій діагноз там.. Так от питання, якщо я туди поїду і там все таки почнуть хімічити, щоб зробити мене як мінімум придатним до служби в тилу, якими мають бути мої дії?? Я то знаю, що маю всі підстави бути повністю непридатним.. Тобто я маю одразу заявити про оскарження постанови обласної ВЛК, якщо вона мене не влаштує і писати там же заяву на ім'я начальника обласного ТЦК про направлення мене на переогляд до регіональної ВЛК?? Чи ЦВЛК?

Ответы юристов (4)

    Гретченко Павло  Євгенович
    Гретченко Павло Євгенович 5 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 16 лет опыта

    Захворювання дійсно підпадає під непридатність ТЦК рахує що ви підробили висновки двох лікарів ! Вам всерівно прийдеться проходити ВЛК. В разі якщо вони напишцть що ви придатні ви вправі цей висновок оскаржувати до регіоналної ВЛК.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Дмитро!

    Маючи на руках постанову обласної ВЛК Ви звертаєтесь до регіональної ВЛК.

    Регіональна ВЛК має право:

    Приймати постанови згідно з Положенням, контролювати, розглядати, затверджувати, за наявності підстав не затверджувати, переглядати, відміняти або скасовувати постанови підпорядкованих ВЛК.

    Рішенням штатної ВЛК може бути проведений повторний або контрольний медичний огляд.

    Скарги на дії (бездіяльність) чи постанови позаштатних ВЛК подаються до штатних ВЛК згідно з адміністративно-територіальними зонами відповідальності, наведеними у додатку 2 до наказу Міністерства оборони України від 16 листопада 2016 року № 608 «Про затвердження адміністративно-територіальних зон відповідальності закладів охорони здоров’я Збройних Сил України за організацію медичного забезпечення».

    Дії (бездіяльність), рішення, постанови, прийняті ВЛК обласних (Київського міського, Севастопольського міського) ТЦК та СП, ТЦК та СП Автономної Республіки Крим, оскаржуються в штатних ВЛК.

    Дії (бездіяльність), рішення, прийняті за результатами розгляду звернень ВЛК регіону, оскаржуються в ЦВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 5 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Звісно ж Ви маєте право оскаржити рішення нижчої ВЛК до вищої, посля отримання власне рішення, яке оскаржується. У чому питання ?

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 5 дней назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Доброго дня!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з документами.

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024