Задайте вопрос юристу

860 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 01 октября 2024, вопрос №120420

Видана постанова за неявку по повістці тцк вимагає щоб особисто явився підписати постанову. Чи можливо не йти до тцк?

Тцк подало мене у розшук приїхав вияснити чому а виявилось що я не з'явився по повістці яку давали на час виготовлення військового квитка в приміщенні тцк мені склали акт де я підписав що можуть провести розгляд справи без моєї участі дав пояснення. Мені відразу дали рахунок мол плати 17тис і принось чек щоб долучити до справи. Я нічого не платив чекав рішення по розгляду справи подзвонивши в день розгляду справи мені сказали що документи відправили в область і там буде розгляд дату мені не казали коли тепер телефонують прийти підписати постанову особисто в тцк чого я робити не хочу . Чи можу я отримати копію постанови по пошті? Адже підпишу чи ні це нічого не міняє. І чи дійсно я їм маю відправити чек про оплату і то кажуть особисто принести. Як правило діяти?

Ответы юристов (3)

    Токмач Галина Миколаївна

    Добрий вечір!

    Видана постанова за неявку по повістці тцк вимагає щоб особисто явився підписати постанову. Чи можливо не йти до тцк? - постанова відповідно до статті 285 КУпАП оголошується негайно після закінчення розгляду адміністративної справи.

    Копія постанови протягом трьох днів вручається або надсилається особі, щодо якої цю постанову винесено. Копія постанови вручається особі, притягнутій до адміністративної відповідальності, особисто під підпис. У постанові зазначається дата її вручення і ставиться підпис правопорушника. У разі якщо копія постанови надсилається поштою, про це робиться відповідна відмітка у справі, до якої долучається повідомлення про вручення поштового відправлення.

    Постанова може бути оскаржена в порядку, визначеному статтями 287-289 КУпАП.

    Якщо бажаєте поспілкуватися, можете звернутися через чат або напишіть свою пошту (юристам заборонено залишати свої контакти).

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас!

    Загалом вони повинні надіслати адмінматеріали на Вашу поштову адресу. Вам раджу оскаржувати цю постанову до суду.

    За потреби готовий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич день назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Микола!

    Копію постанови Вам повинні надіслати поштою упродовж трьох днів після її винисення. Штраф сплачується на підстві постанови, а не папірця з реквізитами.

    Крім того, Ви можете оскаржити постанову керівника ТЦК та СП у судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України