Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 02 октября 2024, вопрос №120482

Отримати відстрочку по причині навчання

Вітаю шановні юристи. Виникла наступна ситуація:
Мені 25 років мене є старе приписне в якому я знятий з обліку ще в 2021 році і ніде не став, але я також оновив дані в резерві + і там пишеться "На обліку"
В цьому році поступив на магістратуру денної форми навчання на базі бакалавра (послідосність не порушую). І мені треба отримати відстрочку від мобілізації, але мені в університеті не дають довідку з ЄДБО (бо вона видається в мобілізаційному кабінеті університету, а на облік мене брати не хочуть по тому документу з резерв + і посилають в тцк зробити новий ВОД). Що роботи в данній ситуації? Чи має право університет обмежувати мене в цьому? (бо через цей документ я поступав і все прийняли)

На руках є:
Витяг з наказу про зарахування
Довідка старого зразку
Орігинали договора про навчання

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 2 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Михайло!

    е-ВОД має таку ж саму юридичну силу, як і паперовий ВОД. Не зрозуміло, яким чином Вас тоді зарахували на навчання, якщо вважали цей документ не чинним? Ви ж перебуваєте на обліку у Єдиному реєстрі, то в чому проблема? Без довідки з ЄДЕБО Ви не зможете оформити відстрочку і "мобілізаційний кабінет" це чудово знає.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас.

    Чому не дають довідку ЄДЕБО, що за абсурд? Без неї Ви не зможете оформити собі відстрочку від мобілізації.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України