Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 02 жовтня 2024, питання №120485

Відмінили виплати ВПО

Підкажіть будь ласка, я і двоє неповнолітніх дітей ВПО, знаходжусь в декретній відпустці, а чоловік не ВПО, залишився вдома. В липні тато переоформив на мене авто 2020 року випуску. Нещодавно мені зателефонували з цнапу і сказали що виплати відмінили, бо я є власником авто. Але я ж його не купувала. З мрео є довідка, я так розумію то ж дарча, там же вказано що я отримала авто безоплатно.І ще я повина повернути кошти за себе і двох дітей за вересень. Чи є це правомірним? Чи є можливість все ж йти до цнапу і оскаржити відмову виплат?

Відповіді юристів (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Світлана!

    Так і повинно було статися.

    Виплати у вигляді допомоги на проживання ВПО припиняються, якщо такі особи: придбали або отримали у власніть в інший спосіб транспортний засіб (з року випуску якого минуло менше 5 років), крім авто, які були придбані волонтерами та передані на потреби оборони краіни; придбали на суму більше 100 тис. грн.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України