Задайте вопрос юристу

865 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 07 октября 2024, вопрос №120667

Які наступні кроки після отримання рішення суду про розірвання шлюбу?

Доброго дня! Ми з колишнім чоловіком розірвали шлюб через портал електронного суду, оскільки обидва живемо закордоном. На днях я отримала рішення суду на електронну пошту і мене цікавить, які наступні кроки ми маємо зробити щоб інформація про розлучення з' явилась в реєстрі актів цивільного стану і ми мали довідку для анулювання шлюбу закордоном теж?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Єлізавета!

    У разі розірвання шлюбу судом шлюб припиняється в день набрання чинності судовим рішенням. Рішення суду про розірвання шлюбу надсилається судом до відділу ДРАЦС за місцем ухвалення рішення для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

    Яку саме довідку Ви бажаєте мати?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Чутчев Олег Олексійович
    Чутчев Олег Олексійович 8 дней назад

    Адвокат, г. Черновцы, 6 лет опыта

    Єлизавета, все відбувається автоматично. Суд приймає рішення, а далі надсилає його до РАЦС.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України