Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 11 октября 2024, вопрос №120905

З Днем юриста Вас! За якою статтею (пiсля змiн до Порядку) потрiбно тепер оформлювати вiдсрочку ??!!

Вiтаю панове та поздоровляю усих Вас з минулим Днем юриста!
- Маю довiдку з серпня про вiдсрочку за Ст. 23 п.13. ч.1 (документи подавались виходячи з того що я один син в батька iнв.1 групи та здiйснюю пост. догляд за ним)..Але пiсля змiн до порядку постановою Кабміну (від 16.08.2024 р. № 930) виходить так, що при подачi новоi заяви у листопадi на вiдсрочку - я тепер маю замiнити статтю на п.9.. Це так?! (Справа в тому, що до цих змiн у Ст.23. п.13 було посилання на "догляд", а зараз - тiльки на ""утримання".. А я саме пост. доглядаю, а не "утримую" - т.к. в батька пенсiя i вiн потребуе саме "ПОСТIЙНОГО ДОГЛЯДУ", а не утримання.. тим бiльше що саме ч/з догляд менi важко знайти роботу, та ще й через мiй вiк). Це якась колiзiя у постановi чи що? Якесь перехресне трактування статей ?
ТЕПЕР ПИТАННЯ: Чи заяву писати за п.9, або як i ранiше залишиться п.13?! Та чи пiде ТЦК на надання вiдсрочки по тiй же сутi, але тепер за iншим пунктом?! (враховуючи вже надану та дiючу по Ст.23 п.13)

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Михайло!

    Ви можете подати заяву на відстрочку за пунктом 13, якщо батько немає інших невійськовозобов'язаних осіб, які відповідно до законодавства повинні його утримувати. Не бачу в тому проблеми.

    Жодного перехрестя трактування статтей немає.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України