Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 11 октября 2024, вопрос №120968

Правомірність розшуку ТЦК

Добрий день Сьогодні до мене підійшли тцк з поліцією попросили надати документи Я показав роздруківку з резерв, де всі дані добрі, лише влк пройдено в 2014р Вони запропонували їхати з ними на влк, я відмовився, пропонував щоб виписали повістку, або адмін затримання.
В результаті вони забрали роздруківку мою з резерву і сказали, що я сьогодні буду в розшуку. Я нічого не підписував.
Питання, чи можуть вони в такий спосіб подати в розшук і якщо так, на протязі якого часу?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    НПУ вносить дані до АРМОР, якщо до них надійшло відповідне звернення від ТЦК. При тому, дане звернення повинно бути аргументоване порушенням Вами правил військового обліку або мобілізаційного законодавства.

    Стаття 24 ЗУ "Про НПУ":

    "5. За зверненням територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів Служби безпеки України або розвідувальних органів України органи та підрозділи, що входять до системи поліції, беруть участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов’язаних та резервістів спільно з представниками територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також здійснюють адміністративне затримання та доставлення до цих центрів та органів призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які вчинили адміністративні правопорушення, передбачені статтями 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 дня назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Доброго дня.

    За таких умов, підстави для оголошення розшуку відсутні.

    Всього доброго.

    З повагою, адвокат Євген Олександрович.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України