Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 октября 2024, вопрос №121069

Відстрочка від мобілізації

Доброго дня, ситуація наступна, батькові в Резерв + надійшло повідомлення що потрібно зʼявитися в ТЦК, оскільки якась помилка з обліковими даними. Дані оновлено вчасно.
Вік 49 років. В 2022 році в березні проходив ВЛК, де залишив свій військовий квиток , через те що його відправили на додаткове обстеження, де лікар кардіолог поставив наступні діагнози:
Гіпертонічна хвороба ІІ ст,стадія АГ 2 .
Гіпертензивне серце.
Діастолічна дисфункція І тип.
ІХС(ішемічна хвороба серця)
Кардіосклероз.
Ангіоспастичний синдром.
БПНПГ(блокада правої ніжки пучка гіса)
Високий КВР(кардіо-васкулярний ризик)
СН І ст.(серцева недостатність)
Лікар окуліст:
Ангіопатія сітки обох очей.

Також, в 2023 проходив в обстеження в приватній клініці, де було проведено КТ хребта, з наступним висновком лікаря:
Дегенеративно-дистрофічні зміни шийного, грудного та поперекового відділів хребта.
Протрузія С5-С6 з деформацію латерального рецесусу зліва. Протрузія С6-С7. Остеохондроз
Th5-Th6, Th9-Th10. Протрузія Th5-Th6 з деформацією латерального рецесусу справа. Циркулярна
протрузія L4-L5. Протрузія L5-S1 з деформацією переднього лікворного простору.
Спондилоартроз. Грудний кіфоз з деформацією тіла Th7. Правобічне сколіотичне викривлення
грудного відділу хребта першої ст.

Цікавить питання відстрочки, які шанси отримати з вище вказаними діагнозами, переживаю що на ВЛК скажуть що це все дурниці, і з такими діагнозами він буде придатним. І як взагалі, підтвердити всі діагнози лікарям ТЦК? Які наступні наші дії перед відвідуванням ТЦК?

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Впевнено бачу те, що раніше називали "обмеженою придатністю", а тепер - "придатністю до служби в ТЦК, частинах забезпечення, ВВНЗ..." тощо. Одним словом з такими діагнозами на лінію зіткнення, тобто, як кажуть в народі, "на нуль" батько точно не попаде.

    Що стосується визнання його за рішенням ВЛК непридатним до служби з виключенням з обліку або надання йому тою ж комісією статусу тимчасово непридатного,, то тут одних голих діагнозів не достатньо, і треба аналізувати його медичні документи з висновками та рекомендаціями профільних лікарів.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України