Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 октября 2024, вопрос №121101

Повістка з «попереднього» ТЦК

Доброго дня. Ситуація наступна: я оновив дані в додатку Резерв+ ще наприкінці червня, помінявши місце проживання на інше місто (на моє фактичне місце проживання). Однак тепер мені прийшла повістка УкрПоштою для уточнення даних від ТЦК, який знаходиться за попереднім місцем проживання. Тобто, по суті, вони не передали мою справу новому ТЦК.

Я так зрозумів, що в такому разі потрібно надсилати рекомендований лист до попереднього ТЦК, але не можу зрозуміти, в якому форматі (повідомлення чи оскарження, чи щось інше), може є якийсь шаблон? А також що там писати - вимагати передати мою справу до ТЦК за місцем фактичного місця проживання, зазначеного в Оберіг, чи щось інше? P.S. Чи потрібно надсилати подібний лист (наприклад, з вимогою забрати мою справу і взяти мене на облік) уже в ТЦК за місцем проживання? Дякую.

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю Вас!

    1. При уточненні даних Ви лише повідомили куди Вам надсилати повістки, але поки Ви особисто не підете до ТЦК за фактичним місцем проживання та не станете на військовий облік - Вас не знімуть з попереднього ТЦК.

    2. Щоб стати на військовий облік за новим місцем проживання бажано зареєструвати місце проживання або мати ВПО, або договір оренди, або документ про право власності на житло, тощо. Проте, деякі ТЦК беруть на військовий облік без зайвих питань.

    3. Якщо Ви без поважної причини не явитесь до ТЦК, який прислав Вам повістку на Вас може чекати адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Антоне!

    Вашу справу не повинні були передавати до ТЦК за місцем Вашого фактичного проживання. Для того Ви повинні з'явитись до ТЦК особисто та стати на облік. В інший спосіб дане питання не вирішується.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України