Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 14 октября 2024, вопрос №121119

Квартирная очередь для сирот

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста, если сирота стоящий на квартирной очереди 16 лет и ему предлагают квартиру не соответствующим никаким жилым нормам , ( крысы / тараканы , нет ничего для условий жизни ) если ли смысл требовать лучшие условия или лучшие варианты ?
2) А также может ли он получить денежную компенсацию вместо данной квартиры ?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Тетяна!

    1. Соціальне житло, що надається дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа для проживання, має відповідати санітарним і технічним вимогам.

    2. Якщо Ви вже визначили спосіб реалізації свого права на житло, то зміна останнього не передбачена. Ви повинні були із самого початку обрати або житло, або компенсацію.

    Право на отримання грошової компенсації за власним вибором мають особи (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, особи з їх числа віком від 16 років) у порядку черговості відповідно до дати включення у списки громадян, які користуються правом позачергового одержання жилих приміщень.

    Структурний підрозділ місцевого органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування надає особі роз’яснення щодо її права на отримання житла за рахунок субвенції або грошової компенсації, ознайомлює з умовами отримання грошової компенсації під її особистий підпис.

    Особа протягом трьох робочих днів з дати ознайомлення з умовами і Порядком виплати грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа визначає разом із законним представником, а у разі його відсутності - із представником органу опіки та піклування за місцем свого походження (тільки якщо дитина не досягла повноліття або визнана недієздатною особою чи особою, цивільна дієздатність якої обмежена) спосіб реалізації свого права на забезпечення житлом та звертається з відповідною заявою до місцевого органу влади.

    За особою, яка протягом одного місяця з дати надсилання їй місцевим розпорядником/структурним підрозділом повідомлення, або протягом трьох робочих днів з дати ознайомлення з умовами і Порядком не подала заяву про придбання житла або про виплату грошової компенсації, зберігається черговість на квартирному обліку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Татьяна Клиент 3 дня назад

      Я Вам дуже дякую за таку розгорнуту відповідь .

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        Прошу, Тетяна! Вдачі Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України