Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 14 октября 2024, вопрос №121143

Оформлення права на відсрочку для 24-літніх

Якщо мені зараз 24, чи можу я оформити право на відсрочку по навчанню на денній формі на аспірантурі за держзамовленням? Чи мені треба чекати 25 і тільки потім його оформляти? Може статись таке, що після того як мені буде 25 ТЦК вирішить забрати мене до того як я встигну оформити відсрочку не дивлсячись на те, що у мене є підстави для неї? Я б хотів оформити право на відсрочку поки мені 24, що б не хвилюватись про це після 25.

Ответы юристов (2)

    Лисак Ангеліна
    Лисак Ангеліна 3 дня назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Доброго дня, щоб відповісти на Ваше питання, потрібно знати, який у Вас статус - призовник чи військовозобов'язаний. Якщо Ви призовник, відстрочку Ви не оформите, оскільки до досягнення 25 років Ви не підлягаєте мобілізації. Якщо Ви вже військовозобов'язаний, то Ви можете і навіть потрібно оформлювати відстрочку.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Ви зможете оформити відстрочку тільки після настання Вам 25 років. У статусі "призовник" відстрочку від мобілізації оформити неможливо.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України