Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 14 октября 2024, вопрос №121145

Обмежено придатний і повістка

Доброго дня. Отримав повістку на пошті, маю відстрочку, у лютому 2024 проходив влк обмежено придатний. Підкажіть будь ласка, чи можуть мене направити на влк, якщо я піду в тцк маючи відстрочку?

Ответы юристов (3)

    Лисак Ангеліна
    Лисак Ангеліна 3 дня назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Доброго дня, якщо Ви обмежено придатний, Вас і повинні направити на ВЛК. Наявність відстрочки у Вашій ситуації не унеможливлює направлення Вас на ВЛК, оскільки через обмежену придатність Ви підлягаєте переогляду ВЛК.

    Але якщо Ви маєте відстрочку, перепроходження ВЛК не буде нести для Вас ризиків мобілізації.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 3 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Романе!

    Ви підлягаєте переогляду ВЛК до лютого 2025 року.

    Відповідно до Закону України № 3621-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист», який набрав чинності 04.05.2024 року:

    ІІ. Прикінцеві та перехідні положення

    «2. Установити, що громадяни України, які були визнані обмежено придатними до військової служби до набрання чинності цим Законом, протягом дев’яти місяців з дня набрання чинності цим Законом підлягають повторному медичному огляду з метою визначення придатності до військової служби».

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 дня назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Доброго дня.

    ЯКЩО У ВАС Є ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВИЙ ДОКУМЕНТ, ТО НА ВЛК ВАС НАПРАВИТИ НЕ ПОВИННІ, ТАК ЯК ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ:

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИПОСТАНОВА

    від 16 травня 2024 р. № 560Київ

    Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період

    ЗАТВЕРДЖЕНОпостановою Кабінету Міністрів Українивід 16 травня 2024 р. № 560

    ПОРЯДОКпроведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період

    Про затвердження Порядку проведе... | від 16.05.2024 № 560 (rada.gov.ua)

    63. Військовозобов’язані, які звернулися до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки з заявою про надання відстрочки, до прийняття рішення відповідною комісією не направляються для проходження медичного огляду для визначення придатності до військової служби.

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України