Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, строительство, 18 октября 2024, вопрос №121386

Чи можу я встановити камеру відеоспостереження, щоб бачити хто заходить в підвал багатоповерхівки?

Доброго дня. Я проживаю в багатопорховому будинку, на першому поверсі. В підвалі під моєю квартирою, не жильці цього будинку, облаштували собі "спортзал"("качалку"). Офіційної вивіски, чи шумоізоляції , звичайно там немає. Тобто весь стук від металу, музику, їхні крики та мати я чую в квартирі. Пробувала записати крики, та диктофон, телефон, не можуть розрізнити їхні голоси від постороннього шуму.
Ось хочу запитати, чи не порушуватиме закон те, що я біля свого кухонного вікна встановлю камеру відеонагляду? Тобто вона буде фіксувати хто коли, та скільки часу проводить в підвалі.
Це також буде доказом того, що вони обмежують моє право, як жительки багатоповерхівки, користуватись допоміжним приміщенням(підвалом), яке надане мені по закону.

Додаю фото, який ракурс приблизно буде знімати відеокамера.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віта!

    На це Вам потрібне погодження співвласників будинку.

    У місцях загального користування, наприклад, у під'їзді багатоповерхового будинку, встановлення системи відеоспостереження можливе лише за наявності письмової згоди власників усіх квартир або згідно з позитивним рішенням ОСББ. Без погодження з усіма співвласниками місць загального користування можна встановити камеру лише тоді, коли вона спрямована на об'єкт, що належить людині на правах власності, наприклад, на вхідні двері у багатоповерхівці.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Віта Клиент 7 дней назад

      Я хочу встановити її так, щоб була спрямована на вхід до підвалу, який знаходиться під моїм вікном. Тобто щоб бачила хто там збирається. Адже коли темно, мені з вікна не видно хто під вікном, а голоси чути. А на камері добре буде видно.

      Доречі, ця камера не буде фіксувати жодного жителя будинку, в якому проживаю, так як вони сюди в підвал не ходять.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України