Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 19 октября 2024, вопрос №121429

Вступив в права наследства как должно начисляться доля квартиры?

Ситуация следующая,я как дочь главного квартиросъёмщика моей мамы вступила в 24 году в права на эту квартиру,мама умерла в 11 году там были прописаны я и двое моих сыновей, старший сын умер в 21 году,сейчас в этой квартире прописаны я и сын,но мне выдали документ что мне принадлежит 1/4 этой жилплощади можно объяснить как распределяются доли,двух человек уже нет в живых

Ответы юристов (2)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 20 часов назад

    Юрист, г. Винница, 17 лет опыта

    Доброго дня. Потрібно зробити Витяги з реєстру прав на нерухоме майно та проаналізувати ситуацію детально. Зверніться до мене через профіль.

    З повагою, Ксенія Левченко.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 13 часов назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо Ви отримали в нотаріуса свідоцтво про право на спадщину, то Вам має бути відомо, чи спадкування відбувалось за заповітом, чи за законом (при відсутності заповіту). У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. Якщо Ваша матір на момент її смерті не перебувала в зареєстрованому шлюбі з ніким та не було в живих її батьків, то спадкувати після неї могли її юридично діти. При Вашому житті Ваші діти не мають права спадкувати за законом після Вашої матері-їх бабусі.

    Якщо житло є приватизованим, то спадкування його може відбуватись на загальних підставах спадкоємцями першої черги-у випадку відсутності заповіту. Якщо квартира є неприватизованою, то для залишення її дітям померлого потрібно, щоб крім особи, яка має незабаром померти, в ній були зареєстровані (прописані) діти спадкодавця, які би після нього проживали в тому житлі.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України