Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 21 октября 2024, вопрос №121528

Знятий з військового обліку, але в реєстр не внесли

Був в іншому місті (не за пропискою) дали повістку, прийшов до Тцк з своїми документами в тому числі і військовий квиток. Вони все забрали, направили на влк де визнали непридатним. В Тцк видали тимчасове посвідчення та довідку Влк про виключення з обліку і те що не придатний( середина 2022 року)
В 2024 дізнався що в оберіг не внесли і по базі я за місцем прописки на обліку. Звернувся з документами і усно дали відповідь що всі справи у них вилучені ДБР і поки не повернуть то не вносять. Я направив офіційний лист який прийняли але відповіді ніякої не дали. Знову направив лист поштою з заявою про виключення і внесення в оберіг в знову без відповіді. Звернувся на гарячу лінію Міноборони зареєстрував усне звернення але через 1,5 місяці відповіді не було знову зателефонував і запропонували залишити ще одне звернення що і було зроблено. Через деякий час я знову набрав де мені дали номер виконавця. Зателефонувавши виконавцю він мені повідомив те саме що і півроку тому, що справи вилучені і дав номер кримінальної справи і сказав чекати.
В жовтні на адресу мені прийшла електронна повістка для уточнення даних (сформована електронна системою оберіг) і я по ній прийшов, з усіма документами. Але співробітників Тцк документи взагалі не цікавили і вони без моєї згоди хотіли мене відвезти на влк на що я їм декілька разів сказав що в мене є влк але їх це не цікавило і відпускати вже не хотіли! Через деякий час мені все таки вдалось від них піти але питання не вирішилось. Я направив до них листа з описом в якому знаходилась заява про виключення та нотаріально завіренні копії документів.
Як мені вирішити моє питання та щоб Тцк все таки внесло документи в базу

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю!

    Якщо добровільно ТЦК не вносить зміни до Реєстру, то Ви можете у судовому порядку оскаржити бездіяльність ТЦК та зобов'язати їх вчинити певні дії.

    Вже є судове рішення, де суд став на сторону громадянина та зобов'язав ТЦК розглянути заяву про внесення до Єдиного реєстру даних про його непридатність до військової служби. https://reyestr.court.gov.ua/Review/121032746

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Єдиний варіант - це звернення до суду. Проте, якщо відкрито кримінальне провадження, у якому фігурує ТЦК та ВЛК з приводу підробки документів, тобто довідок ВЛК, то це може бути проблемою.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Судебные решения 68 1 23 окт. 2024
Официальный блог Юристы.UA 35 0 22 окт. 2024
Событие 55 0 22 окт. 2024
Законы 1924 3 2 окт. 2024