Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 24 октября 2024, вопрос №121713

Проблемы с сестрой, касательно жилья

Здравствуйте, пишу анонимно
Проблема с сестрой, связалась с наркотиками и приходит в дом и устраивает беспорядок и тд, (дом матери, но она тоже в нем прописана)
Хотелось бы узнать есть ли законный способ её выселить чтоб не причиняла проблемы и неудобства родителям, постоянного места жительства она не имеет, ходит по знакомым и когда хочет приходить домой, двери оставляет настежь

Ответы юристов (2)

    Дерій Владислав Олегович

    Вітаю!

    Як варіант власник житла може звернутися в ЦНАП з паспортом та документами на квартиру і виписати повнолітню особу. Проте, якщо сестра неповнолітня, то мати не зможе її знаяти з місця реєстрації. Додатково можете змінити замки.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 3 дня назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо в неї немає власного житла, до краще її не знімати з реєстрації (не виписувати). Близькі родичі психічно хворої особи можуть звернутись до лікаря-психіатра для госпіталізації наркоманки до психлікарні без її згоди. Якщо вона дасть згоду на госпіталізацію, то до суду не потрібно буде звертатись. Її можуть помістити до психіатричного стацінару на короткий термін, наприклад один місяць.

    За умов, визначених Законом України "Про психіатричну допомогу", заява лікаря-психіатра про проведення психіатричного огляду особи у примусовому порядку, про надання особі амбулаторної психіатричної допомоги та її продовження в примусовому порядку подається до суду за місцем проживання особи, а заява представника закладу з надання психіатричної допомоги про госпіталізацію особи до закладу з надання психіатричної допомоги у примусовому порядку та заява про продовження такої госпіталізації подаються до суду за місцезнаходженням зазначеного закладу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Судебные решения 68 1 23 окт. 2024
Официальный блог Юристы.UA 35 0 22 окт. 2024
Событие 55 0 22 окт. 2024
Законы 1924 3 2 окт. 2024