Задайте вопрос юристу

869 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 27 октября 2024, вопрос №121842

Військовий облік де треба стати на облік

Звільнений з лав ЗСУ де повинен стати на облік, за місцем реєстрації чи за місцем фактичного проживання?

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ігоре!

    Військовозобов'язаний повинен перебувати на обліку за місцем реєстрації. До якого ТЦК була направлена Ваша особова справа?

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Ігор Клиент 18 часов назад

      Доброго дня пане Юрію суть питання така Резерв + статус знято підстава військовослужбовці категорія невійськовозобовязаний, у додатку зазначив фактичне місце проживання не є військовий дані оновив вчасно що тижня оновлюю, статус знято,маю право на отримання відстрочки зараз за кордоном хотів дані виправити через службу підтримки Резерв + безрезультатно, як стати на облік за місцем фактичного проживання чи взагалі це можливо? Дякую

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        На жаль, стати на військовий облік в ТЦК дистанційно станом на зараз нереально, Ігоре. Питання можна вирішити тільки в Україні. Те ж саме стосується і оформлення відстрочки.

        • Ігор Клиент 17 часов назад

          В Резерв+ вписав фактичне місце проживання чи це може бути підставою для взяття на облік за місцем фактичного проживання?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Підставою для взяття на облік є Ваша особиста присутність в ТЦК. Це чітко визначено Правилами військового обліку.

            Постанова КМУ №1487 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів":

            81. Взяття на військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, відповідних підрозділах розвідувальних органів здійснюється за їх особистої присутності (крім випадків, визначених у пунктах 15, 15-1 цього Порядку та підпункті 10-1 пункту 1 додатка 2). При цьому взяття на військовий облік здійснюється за умови наявності паспорта громадянина України (паспорта громадянина України для виїзду за кордон у випадку подання заяви про взяття на військовий облік через закордонну дипломатичну установу України згідно з підпунктом 10-1 пункту 1 додатка 2) та військово-облікового документа у разі, якщо він видавався та не був втрачений.

            Щодо фактичного місця проживання, то для того у Вас повинен бути оформлений статус ВПО або, хоча б, договір оренди на житло. І знову ж таки, стати на облік знаходячись за кордоном не вийде.

            • Ігор Клиент 17 часов назад

              Пане Юрію статус знято уТЦК за місцем реєстрації,чи можна стати на облік за місцем фактичного проживання, щоб не зніматися уТЦК за місцем реєстрації писати заяву про зняття і.т.п ,а стати на облік за місцем фактичного проживання чи вистачить витяг з Резерв+ де вказано фактичне місце проживання,планую з'явитися особисто які можуть бути наслідки?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Судебные решения 68 1 23 окт. 2024
Официальный блог Юристы.UA 35 0 22 окт. 2024
Событие 55 0 22 окт. 2024
Законы 1924 3 2 окт. 2024