Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

03 березня 2020, питання №12621

Как быть с пропиской

Здравствуйте! Меня отец выписал из дома через суд, мне негде прописаться, а прописка должна быть по закону. Как быть в такой ситуации?

Відповіді юристів (1)

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Закон Украины "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1382-15):

    "Стаття 6-1. Особливості реєстрації місця проживання бездомних осіб

    Бездомні та інші особи, які не мають постійного місця проживання, реєструються за адресою спеціалізованої соціальної установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту, створених відповідно до Закону України "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей".

    Подання заяви про реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання таких осіб у порядку і строки, встановлені цим Законом, покладається на відповідну спеціалізовану соціальну установу, заклад соціального обслуговування та соціального захисту, в яких зазначеним особам надаються соціальні послуги відповідно до Закону України "Про соціальні послуги".".

    Закон Украины "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2623-15):

    "Стаття 26. Соціальний захист бездомних осіб похилого віку та осіб з інвалідністю

    1. Бездомні особи похилого віку та особи з інвалідністю за їх власним бажанням влаштовуються до стаціонарних соціально-медичних установ та інших закладів соціальної підтримки (догляду).

    2. Порядок влаштування бездомних осіб похилого віку та осіб з інвалідністю до установ і закладів, зазначених у частині першій цієї статті, затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення.".

    "ПОРЯДОК влаштування бездомних осіб похилого віку та інвалідів до стаціонарних соціально-медичних установ та інших закладів соціальної підтримки (догляду)" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1031-11):

    "...9. При зверненні бездомної особи до органу праці та соціального захисту населення з питання влаштування її до установи особа направляється до центру обліку бездомних осіб для сприяння в отриманні паспорта (у разі його відсутності), реєстрації місця проживання/перебування та оформлення інших необхідних документів, а також до закладу соціального захисту для бездомних осіб для надання їй тимчасового притулку на період оформлення документів....".

    Обратитесь в Ваше местное отделение труда и СЗН с заявлением о регистрации места жительства, а также, по необходимости, временного прибежища.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України