Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 03 марта 2020, вопрос №12642

Чи є це особиста образа? В інтстаграм створили закритий акаунт з жартами.

Доброго дня, у мене така ситуація. Мій однокласник створив акаунт із мемами(жартами) про своїх вчителів. Але акаунт закритий, усі це переглядати не могли, лише група школярів яким довіряв адмі. Я лише переглядав та лайкав пости із жартами. Нічого не коментував і ніякого з вязку немав з однокласником щодо групи. Лише знав хто це і все.

Вчителям молодший учень, якого прийняли показав ці жарти, але адмін анонім і малий незнає хто це ну і вчителі теж. Коли розпочався шум у школі, групу швидко видалили. 

На рахунок жартів то я прикріпив у фото кілька жартів із цього акаунта. Молодницька це Молодницька Людмила Петрівна.
Гис(клікуха) це вчитель музики Ковальчук Микола Іванович і тд.
Євгенович це Кузнецов Віктор Євгенович.
В жартах ніяких особистих фоток не використовувалось, лише картінки з інтернету... Клічку можна рахувати за образу?
До якої відповідальності можна притягнути адміністратора цього акаунта? І до якої відповідальності підписника, який окрім переглядання жартів нічого не робив?
І ще, чи може кіберполіція відновити цей акаунт для інформації, читати переписки цього акаунта і тд.?
Можна відповідь на пошту буд-ласка.
Дякую, буду чекати на консультацію.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України