Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

30 марта 2020, вопрос №14841

В какой срок нужно исполнить решение исполнительной службы?

был суд с приват банком, утвердили платить только часть 5600, я не оплатила так как приват банк говорит что кредит не закроет, на данный момент эту сумму я заплатить готова, после ваших рекомендаций, но сегодня пришло письмо с исполнительной службы про стягнення блогу, в течении какого времени у меня есть время добровольно заплатить?

Ответы юристов (1)

    Жирний Олексій Сергійович

    доброго дня.

    Чинна редакція Закону України "Про виконавче провадження" не передбачає добровільного виконання судового рішення. Ви могли добровільно виконати судове рішення з моменту його винесення і до відкриття виконавчого провадження,

    Тобто, з відкриттям виконавчого провадження розпочинається примусове виконання судового рішення.

    Відповідно до ст. 26 Закону передбачено, що Виконавець не пізніше наступного робочого дня з дня надходження до нього виконавчого документа виносить постанову про відкриття виконавчого провадження, в якій зазначає про обов’язок боржника подати декларацію про доходи та майно боржника, попереджає боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей. У постанові про відкриття виконавчого провадження за рішенням, примусове виконання якого передбачає справляння виконавчого збору, державний виконавець зазначає про стягнення з боржника виконавчого збору в розмірі, встановленому статтею 27 цього Закону.

    Державний виконавець виносить одночасно з постановою про відкриття виконавчого провадження постанову про стягнення виконавчого збору (крім виконавчих документів про стягнення аліментів).

    Тобто, в даний момент, крім суми боргу за рішення суду Ви вже зобовязані сплатити 10% від цієї суми виконавчий збір а також витрати виконавчого провадження.

    Рекомендую Вам якомога скоріше звернутися до виконавця та погасити борг. Оскільки в іншому разі виконавець може накласти арешт на наявне у Вас майно а також звернути стягнення за Вашу заробітну плату (в разі якщо Ви офіційно працевлаштовані).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України