Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 06 апреля 2020, вопрос №15668

Частный исполнитель арестовал счета в период карантина

Как правильно поступить,если частный исполнитель арестовал счета по на основе исполнительного постановления нотариуса в период карантина на основе открытия исполнительного листа в пользу финансовой компании? Финансовая компания требует возмещения кредита,который я оплатила в 2014г.,но квитанции сохранились не все.И еще к тому 2014 год у нас проходили боевые действия

Ответы юристов (2)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 4 года назад

    Адвокат, г. Луцк, 21 год опыта

    Визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

    Дистанційна консультація та допомога. Якщо позичальник дізнався про відкриття виконавчого провадження, накладення арешту на майно або відрахування процентів із з/п, а позичальник не отримував судові повістки з суду – це означає тільки одне, що банк, фінансова компанія вчинили виконавчий напис нотаріуса та відкрили виконавче провадження.

    Що потрібно робити найперше?1. Необхідно ознайомитись у державного або приватного виконавця з матеріалами виконавчого провадження (зробити фото). Таким чином, ви зможете отримати документи, необхідні для оскарження напису нотаріуса через суд.2. Замовити (при необхідності) розрахунок заборгованості на момент вчинення виконавчого напису. Але замовляти необхідно так, щоб не переривати позовну давність. Вказана довідка дозволить скасувати виконавчий напис виходячи з невідповідності (спірності) кредитної заборгованості у виконавчому написі та в довідці.

    Як правило, позичальник дізнається про виконавчий напис, коли вже стягнуто частину заробітної плати та/або стягнення грошових коштів з арештованого банківського рахунку, в цьому випадку необхідно здійснити повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса – поворот виконання виконавчого напису.

    При оскарженні виконавчого напису необхідно звернути увагу на період стягнення кредитних коштів та строки давності для вчинення виконавчого напису з врахуванням строків позовної давності по кредитам.

    Наводимо інформаційну довідку для скасування виконавчого напису:1. Виконавчий напис скасовується через суд за місцем його вчинення або за місцезнаходженням фінансової установи;2. При подачі позову про скасування виконавчого напису, необхідно подати забезпечення позову, яке дозволить зупинити виконавче провадження;3. При скасуванні виконавчого напису позовна давність по кредиту не переривається;4. Судовий збір складає 840 грн, а для зупинення виконавчого провадження 420 грн;5. Позовна давність для оскарження виконавчого напису складає 3 роки від моменту, коли позичальник офіційно дізнався про вчинення виконавчого напису нотаріуса.

    При потребі - звертайтеся через профіль на сайті.

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Кроме того, исполнитель не вправе накладывать арест на счет - арест накладывается на денежные средства на счете, но не на счет.Закон Украниы "Про виконавче провадження" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1404-19):

    ст.18 - "...3. Виконавець під час здійснення виконавчого провадження має право:...

    7) накладати арешт на кошти та інші цінності боржника, зокрема на кошти, які перебувають у касах, на рахунках у банках, інших фінансових установах...";

    ст.56 - "2. Арешт на майно (кошти) боржника накладається виконавцем шляхом винесення постанови про арешт майна (коштів) боржника або про опис та арешт майна (коштів) боржника....

    3. Арешт накладається у розмірі суми стягнення з урахуванням виконавчого збору, витрат виконавчого провадження, штрафів та основної винагороди приватного виконавця на все майно боржника або на окремі речі...".

    Кроме того:

    ст.70 - "...2. Із заробітної плати боржника може бути утримано за виконавчими документами до погашення у повному обсязі заборгованості:

    у разі стягнення аліментів, відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю особи, у зв’язку із втратою годувальника, майнової та/або моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням, - 50 відсотків;

    за іншими видами стягнень, якщо інше не передбачено законом, - 20 відсотків....

    3. Загальний розмір усіх відрахувань під час кожної виплати заробітної плати та інших доходів боржника не може перевищувати 50 відсотків заробітної плати, що має бути виплачена працівнику, у тому числі у разі відрахування за кількома виконавчими документами. ....".

    ст.74 - "2. Рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання рішень інших органів (посадових осіб), у тому числі постанов державного виконавця про стягнення виконавчого збору, постанов приватного виконавця про стягнення основної винагороди, витрат виконавчого провадження та штрафів, можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до відповідного адміністративного суду в порядку, передбаченому законом."


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України