Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Адміністративне право, 18 квітня 2020, питання №17006

Питання по ст 51 купап крадіжка в супермаркеті

Доброго дня, в супермаркеті на касі касирка побачила в куртці бутилку пива, яку хотів вкрасти,я її залишив і вийшов з магазину, мене наздогнали інші покупці, завели в магазин та викликали поліцію, останні оформили адмін протокол по ст 51 купап. В протоколі пише «таємно викрав з полиці магазину бутилку пива (15 грн)». Прийшла повістка в суд на 24 квітня. Як поводити себе в суді? Чи є сенс піднімати питання щодо незавершеності крадіжки (так як можливості скористатися краденим у мене не було)? І ще один нюанс, у повістці переплутали імя та по-батькові, написано наоборот, хоча в протоколі все правильно. Чи можу я, наприклад, проігнорувати повістку, так як судитимуть по суті особу яка не існує? Дякую наперед за відповідь!

Відповіді юристів (3)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!

    Якщо дрібна крадіжка не доведена до кінця, то склад адміністративного правопорушення за статтею 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення - відсутній.

    Треба на це звертати увагу.

    Або затягуйте розгляд справ, що минули строки накладення адміністративного стягнення.

    Треба повна консультація алгоритм дій звертайтеся індивідуально.

    Успіхів Вам!

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 4 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    в супермаркеті на касі касирка побачила в куртці бутилку пива, яку хотів вкрасти,я її залишив і вийшов з магазину, мене наздогнали інші покупці, завели в магазин та викликали поліцію

    Если Вы прошли с товаром мимо кассы, не оплатив товар, то правонарушение уже оконченное. И Ваше счастье, что Вы оставили бутылку, иначе, если бы Вы пытались с ней убежать, мелкое хищение превратилось бы в грабёж. Если в протоколе указаны Ваши данные то к ответственности привлекут именно Вас, а не несуществующие лицо, указанное в повестке.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Добрий день!Якщо Ви не вийшли за межі каси у магазині з пляшкою пива, то викрадення за статтею 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення не має!Зверніть на це увагу суду.Всього доброго!Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України