Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Цивільне право, 01 травня 2020, питання №18406

Чи законо шо я військовий надав довідку ф5 в мфо а мені дали відмову по списаню штрафів і пені

Чи законо шо я військовий надав довідку ф5 в мфо а мені дали відмову по списаню штрафів і пені бо вони мені відмовили

Відповіді юристів (2)

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 4 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    Чи законо шо я військовий надав довідку ф5 в мфо а мені дали відмову по списаню штрафів і пені бо вони мені відмовили.

    Доброго дня. Вам відмовили письмово, чи надавали форму 5 разом зі зверненням? Потрібно писати скаргу до Нацкомфінпослуг. Звертайтесь через профіль. Маю досвід вирішення справ з мфо.

    Крикун Сергій  Павлович
    Крикун Сергій Павлович 4 роки тому

    Юрист, м. Дніпро, 30 років досвіду

    Закон України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2011-12), ст.14:

    "...15. Військовослужбовцям з початку і до закінчення особливого періоду, а резервістам та військовозобов’язаним - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення особливого періоду штрафні санкції, пеня за невиконання зобов’язань перед підприємствами, установами і організаціями усіх форм власності, у тому числі банками, та фізичними особами, а також проценти за користування кредитом не нараховуються.".

    Відмова є незаконною, але Закон на Вашій стороні і їх дії, відмова не мають Вас обходити, турбувати. Головне, що Вами довідка надана і відмова (необхідно письмова) Вами отримана - якщо відмова була усною, необхідно або мати доказ направлення довідки (під реєстрацію її вручення на Вашій заяві про подання довідки або рекомендованим листом з повідомленням про вручення), або витребувати письмову відповідь про відмову.

    Ви маєте право до закінчення особливого періоду взагалі не сплачувати кредит. Якщо ж маєте можливість або бажання його сплачувати, слід направляти кошти платіжним дорученням через банк за банківськими реквізитами установи МФО з призначенням платежу: "погашення, сплата тіла кредиту за договором кредиту ________________, рахунком ______________".


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України