Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Виконавче виробництво, 17 травня 2020, питання №19723

Обтяження на автомобіль

В кінці 2019 року суд задовольнив позов на користь приватбанку у сумі 9500 грн. 12.05.20 я був у кабінеті водія на порталі мвс, де дізнався що на авто стоїть "Арешт та/або заборона на відчуження". Я не розумію чи можу я далі користуватися автомобілем і відкладати суму боргу? Які можуть бути мої дії, адже автомобіль це зараз єдине джерело доходу( працюю неофіційно)?

Відповіді юристів (4)

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 роки тому

    Юрист, м. Харків, 25 років досвіду

    "В кінці 2019 року суд задовольнив позов на користь приватбанку у сумі 9500 грн. 12.05.20 я був у кабінеті водія на порталі мвс, де дізнався що на авто стоїть "Арешт та/або заборона на відчуження". Я не розумію чи можу я далі користуватися автомобілем і відкладати суму боргу? Які можуть бути мої дії, адже автомобіль це зараз єдине джерело доходу( працюю неофіційно)?"

    - треба дивитися рішення суду.

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Я не розумію чи можу я далі користуватися автомобілем і відкладати суму боргу? Які можуть бути мої дії, адже автомобіль це зараз єдине джерело доходу( працюю неофіційно)?

    Арест не запрещает Вам пользоваться автомобилем, но если исполнительная служба вместе с арестом ещё и объявила розыск автомобиля, то это может вскоре закончиться штраф площадкой, имейте это ввиду.

    Левченко Ксенія Сергіївна
    Левченко Ксенія Сергіївна 3 роки тому

    Юрист, м. Вінниця, 17 років досвіду

    В кінці 2019 року суд задовольнив позов на користь приватбанку у сумі 9500 грн. 12.05.20 я був у кабінеті водія на порталі мвс, де дізнався що на авто стоїть "Арешт та/або заборона на відчуження". Я не розумію чи можу я далі користуватися автомобілем і відкладати суму боргу? Які можуть бути мої дії, адже автомобіль це зараз єдине джерело доходу( працюю неофіційно)?

    Арешт та заборона відчуження означає, що Ви не маєте права його продати а лише користуватися. Потрібно дивитися постанову виконавця. Можу проаналізувати рішення суду або подивитися по реєстрам. Сума боргу невелика. Чи не накладено арешт на рахунки? Звертайтесь через профіль потрібно більше інформації.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    По Вашему вопросу:

    "В кінці 2019 року суд задовольнив позов на користь приватбанку у сумі 9500 грн. 12.05.20 я був у кабінеті водія на порталі мвс, де дізнався що на авто стоїть "Арешт та/або заборона на відчуження". Я не розумію чи можу я далі користуватися автомобілем і відкладати суму боргу? Які можуть бути мої дії, адже автомобіль це зараз єдине джерело доходу( працюю неофіційно)"?

    - Исходя из информации, то ездить можете, отчуждать не имеете право.

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України