Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 28 мая 2020, вопрос №20650

Отец ребёнка отказывается в помощи

Здравствуйте, как можно решить вопрос с алиментами, если мы не были расписаны, человек отказывается помогать ребёнку, в свидетельстве о рождении ребёнка отец не указан. Мужчина отказываться принимать ребёнка, говорит что не его, а если и его то он ему не нужен.
Если ли смысл вообще подавать в суд??

Ответы юристов (4)

    Крикун Сергій  Павлович

    Семейный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2947-14/page):

    "Стаття 128. Визнання батьківства за рішенням суду

    1. За відсутності заяви, право на подання якої встановлено статтею 126 цього Кодексу, батьківство щодо дитини може бути визнане за рішенням суду.

    2. Підставою для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільного процесуального кодексу України.

    3. Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений матір'ю, опікуном, піклувальником дитини, особою, яка утримує та виховує дитину, а також самою дитиною, яка досягла повноліття.

    Позов про визнання батьківства може бути пред'явлений особою, яка вважає себе батьком дитини.

    4. Позов про визнання батьківства приймається судом, якщо запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень вчинено відповідно до частини першої статті 135 цього Кодексу."

    При изложенных обстоятельствах мужчина юридически не является отцом ребенка и не должен, не обязан алиментами. Предварительно необходимо в судебном порядке признать его отцом ребенка.

    Костромина Виктория

    Отец ребёнка отказывается в помощи

    Здравствуйте, как можно решить вопрос с алиментами, если мы не были расписаны, человек отказывается помогать ребёнку, в свидетельстве о рождении ребёнка отец не указан. Мужчина отказываться принимать ребёнка, говорит что не его, а если и его то он ему не нужен. Если ли смысл вообще подавать в суд??

    решать вам

    "нужна детальная консультация или помощь в подготовке иска - заявы - обращайтесь через сайт "

    Змисла Марта
    Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий вечір.

    Необхідно подати в суд позов про встановлення батьківства та в процесі розгляду справи доводити факт батьківства, зокрема провести судову-генетичну експертизу.

    Варто зазначити, що з даним позовом, Ви маєте право звернутися у разі внесення запису про батька дитини у Книгу реєстрації народжень за Вашим прізвищем, а ім'я та по батькові батька дитини записано за вказівкою матері.

    У разі встановлення батьківства, можна подавати окремий позов про стягнення аліментів на утримання дитини, також можна заявити дану позовну вимогу разом з позовом про встановлення батьківства, все залежить від обставин справи.

    За детальнішою інформацію, Ви можете звернутися на електронну адресу: martazmysla@ukr.net

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Вам сначала необходимо подавать иск в суд об установлении отцовства, а после этого при получении положительного решения суда, которое вступит в законную силу, подавать иск в суд о взыскании алиментов.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України