Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 30 мая 2020, вопрос №20785

Захист честі та гідності

В перший місяць проголошеного державою карантину у зв'язку з СOVID, знайома мені особа в соцмережі, зокрема в будинковому чаті VIBER, розмістила інформацію про те, що моя родина може бути інфікована, і це спричинило паніку серед мешканців будинку, і стало предметом обговорення мого приватного життя (у тому числі коли і як я мию в квартирі вікна), крім того, ця особа розмістила моє фото, щоб мене впізнавали у випадку, якщо побачать, або просто знали як я виглядаю (мотиви негативні). При цьому робилося це за моєю спиною, розповсюджена інформація не відповідає дійсності (маю скріни, свідків, докази). Разом з тим, під час дії обмежень, до зазначеної вище особи прибула на проживання мама з іншої області (яка повинна перебувати на самоізоляції відповідно до її віку), та незважаючи на заборони, запроваджені зокрема в Києві, запрошувала гостей та влаштовувала святкування в квартирі. Вибачень я не дочекалася, спростування неправдивої інформації - теж. Якими способами я можу захистити себе і родину. Дякую

Ответы юристов (6)

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    По Вашему вопросу:

    "В перший місяць проголошеного державою карантину у зв'язку з СOVID, знайома мені особа в соцмережі, зокрема в будинковому чаті VIBER, розмістила інформацію про те, що моя родина може бути інфікована, і це спричинило паніку серед мешканців будинку, і стало предметом обговорення мого приватного життя (у тому числі коли і як я мию в квартирі вікна), крім того, ця особа розмістила моє фото, щоб мене впізнавали у випадку, якщо побачать, або просто знали як я виглядаю (мотиви негативні). При цьому робилося це за моєю спиною, розповсюджена інформація не відповідає дійсності (маю скріни, свідків, докази). Разом з тим, під час дії обмежень, до зазначеної вище особи прибула на проживання мама з іншої області (яка повинна перебувати на самоізоляції відповідно до її віку), та незважаючи на заборони, запроваджені зокрема в Києві, запрошувала гостей та влаштовувала святкування в квартирі. Вибачень я не дочекалася, спростування неправдивої інформації - теж. Якими способами я можу захистити себе і родину. Дякую"?

    - Нужно зафиксировать все эти данные, путём фотофиксации, видеофиксации, скриншотов, чтобы это было подтверждено доказательствами, после чего Вы имеете право подать иск в суд о защите чести и достоинству, возмещении морального ущерба.

    Удачи Вам!

    • Оксана Клиент 3 года назад

      Приємно мати з Вами справу. Чітко і ясно. Щиро дякую!!!

      • Адвокат Евгений Александрович

        Добрый вечер, Оксана!

        Пожалуйста!

        Главное, при подготовке материалов для подачи иска в суд - это фиксация и сбор доказательств.

        Всего доброго!

        Если ответ Вам помог, оставляйте отзыв в графе отзывы.

        Удачи Вам!

    Оксана Клиент 3 года назад

    Зрозуміла. Є скріни і відео

    • Адвокат Евгений Александрович

      Оксана!

      По Вашему ответу:

      "Зрозуміла. Є скріни і відео"!

      - Это очень хорошо, суд может признать из в качестве доказательств, при подачи иска в суд о защите чести, достоинства и возмещении морального ущерба.

      Всего доброго!

      Удачи Вам!

    Оксана Клиент 3 года назад

    Спасибо огромное)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України