Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 05 июня 2020, вопрос №21386

Детское пособие одинокой матери

Здравствуйте. Скажите пожалуйста, у меня такой вопрос. Я раньше получала пособие на ребенка как одинокая мама. Каждые полгода я переоформляла документы в собесе. Как-то я пришла переоформить документы очередной раз, на что мне сказали, что я не могу больше получать деньги, т. к. я работаю официально и у меня заработная плата больше чем прожиточный минимум. С тех самых пор мне перестали выплачивать это пособие. Но у меня есть знакомые, которые тоже работают официально, и являются одинокими мамами, они получают это пособие. Как мне можно решить этот вопрос?

Ответы юристов (1)

    Крикун Сергій  Павлович

    "ПОРЯДОК призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1751-2001-%D0%BF):

    "Допомога на дітей одиноким матерям...

    34. Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновлювачам, матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків, які мають дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, що дорівнює різниці між 100 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

    Середньомісячний сукупний дохід сім'ї визначається згідно з Методикою обчислення сукупного доходу сім'ї для всіх видів соціальної допомоги на підставі довідки про доходи і декларації про доходи та майновий стан осіб, що звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги...".

    Прожиточный минимум на данный момент составляет:

    для детей до 6 лет - 1779 грн.; для детей от 6 до 18 лет - 2218 грн. (https://index.minfin.com.ua/labour/wagemin/).

    Помощь на детей одинокой матери может назначен, если совокупный доход Вашей семьи будет меньше указанной суммы для возраста Вашего ребенка.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України