Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 07 июня 2020, вопрос №21444

Самозащита при напедении люлей в нетрезвом состоянии.

Здравствуйте уважаемые юристы,,мой сын с друго и девушкой гуляли вечером.Навстречу шли два пьяных,юначали их оскарблять и полезли драться,завязалась драка сежду другом моего сына и нападавшим,,девушка хотела снять все на телефон но к ней бросился второй нападавшийюмой сын заступился толкнув его,он полез драться к моему сыну,сын его стукнул он чел на зад,,потом сын пошел растягивать друга с первым нападавшим..В итоге нападавшие пошли в полицию и написали на невинных заявление,якобы им сломали нону и пробили череп,перед этим они зашли в нашу больницу и в полицию дали данные что они пьяные,про травмы ни чего нет,С так называемыми травмами они уехали к себе в киев,,и там начали делать непонятно какие экспертизы,,,выяснилрсь что нападавший работает адвокатом и теперь угрожает парням посадить их или дать условный срок,,пврни не кого не трогали все получилось внезапно быстро и это засняла видеокамера,,но нападавшие имея власть пугают ребят направить дело в прокуратуру,,,Дайте совет.Спасибо,

Ответы юристов (4)

    Крикун Сергій  Павлович
    Общаться в чате Крикун Сергій Павлович 3 года назад

    Юрист, г. Днепр, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Уголовный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2341-14):

    "Стаття 36. Необхідна оборона

    1. Необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони.

    2. Кожна особа має право на необхідну оборону незалежно від можливості уникнути суспільно небезпечного посягання або звернутися за допомогою до інших осіб чи органів влади.

    3. Перевищенням меж необхідної оборони визнається умисне заподіяння тому, хто посягає, тяжкої шкоди, яка явно не відповідає небезпечності посягання або обстановці захисту. Перевищення меж необхідної оборони тягне кримінальну відповідальність лише у випадках, спеціально передбачених у статтях 118 та 124 цього Кодексу.

    4. Особа не підлягає кримінальній відповідальності, якщо через сильне душевне хвилювання, викликане суспільно небезпечним посяганням, вона не могла оцінити відповідність заподіяної нею шкоди небезпечності посягання чи обстановці захисту...

    Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження

    1. Умисне легке тілесне ушкодження -

    карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

    2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, -

    карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

    Стаття 126. Побої і мордування

    1. Умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, -

    карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

    2. Ті самі діяння, що мають характер мордування, вчинені групою осіб, або з метою залякування потерпілого чи його близьких, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, -

    караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк...

    Стаття 383. Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

    1. Завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу досудового розслідування про вчинення злочину -

    карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

    2. Ті самі дії, поєднані з обвинуваченням особи в тяжкому чи особливо тяжкому злочині або із штучним створенням доказів обвинувачення, а також вчинені з корисливих мотивів, -

    караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.".

    Уголовный процессуальный кодекс Украины (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17):

    "Стаття 214. Початок досудового розслідування

    1. Слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування, визначається керівником органу досудового розслідування...".

    Подавайте сами заявление в полицию о совершении в отношении вас нападения, хулиганства, побоев, причинения телесных повреждений (при наличии), защиты Вашим сыном девушки (совершения необходимой обороны - как и другом по отражению нападения), заведомо ложном заявлении нападавших в полицию и ложных сведений нападавших. В полиции требуйте выдачи справки о внесении сведений за вашим заявлением в ЕРДР.

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте!

    По Вашему вопросу:

    "Здравствуйте уважаемые юристы,,мой сын с друго и девушкой гуляли вечером.Навстречу шли два пьяных,юначали их оскарблять и полезли драться,завязалась драка сежду другом моего сына и нападавшим,,девушка хотела снять все на телефон но к ней бросился второй нападавшийюмой сын заступился толкнув его,он полез драться к моему сыну,сын его стукнул он чел на зад,,потом сын пошел растягивать друга с первым нападавшим..В итоге нападавшие пошли в полицию и написали на невинных заявление,якобы им сломали нону и пробили череп,перед этим они зашли в нашу больницу и в полицию дали данные что они пьяные,про травмы ни чего нет,С так называемыми травмами они уехали к себе в киев,,и там начали делать непонятно какие экспертизы,,,выяснилрсь что нападавший работает адвокатом и теперь угрожает парням посадить их или дать условный срок,,пврни не кого не трогали все получилось внезапно быстро и это засняла видеокамера,,но нападавшие имея власть пугают ребят направить дело в прокуратуру,,,Дайте совет.Спасибо"?

    - Нужно подавать заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о хулиганстве по статье 296 Уголовного кодекса Украины и за дачу заведомо неправдивого сообщения о преступлении по статье 383 Уголовного кодекса Украины.

    Удачи Вам!

    • спасибо большое

    • здравствуйте спасибо за ответ.Это было 31 числа и досих пор мы в неведании,,жалобу ребятам не кто не прказал,они написали просто обьяснительную,,,в милиции сказали вы пока даже не подозреваемые,,,тоесть можете ехать куда угодно.А нашей семье звонит постоянно знакомый и начинает нас шантажировать то сына посадят то прибьют то не хватит не каких денег расплатится,,то вчера звонит говорит дела печальны один уже ослеп,,,это шантаж,,он требует денег хотя не какого отношения ни к чему не имеет,,,с милиции не кто не звонит.Скажите как сделать нас шантажирует третье лицо не имеющее к этому отношения .


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України