Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Инвестиции, 15 июня 2020, вопрос №22013

Як повернути тіло інвестицій?

Вітаю! 25/01/2019 я вклав кошти за інвестиційним договором в компанію" ТОВ ЕЛЕКТРО ЛІЗИНГ" код ЄДРПОУ 40945970.
Домовленість була на 1 рік, до 25/01/2020р. ( пункт 3.1 договора). Але в пункті 8.5. зазначено: " якщо за 60 календарних днів до дати припинення дії договору жодна зі сторін письмово не повідомила іншу сторону про його припинення, то договір вважається пролонгованим на той самий термін та на тих самих умовах".
Нажаль, я не уважно читав договір, щодо написання заяви про припинення дії договору за 60днів.
В лютому 2020р. в офісі компанії, за адресою: м.Київ, Повітрофлотському проспект 66 Л, я написав заяву про повернення інвестиційних коштів(тіла інвестицій) у зв'язку із закінченням терміну дії договору. (Нажаль копія заяви не зберігалася у мене)
В усній формі ми домовилися, що вони мені платитимуть два місяці відсотки на старих умовах,а До 25квітня повернуть тіло інвестицій.
Але ніхто мені кошти не повернув, намагання вирішити все мирно призвели до того,що вони перестали платити відсотки. Змінили директора, назву фірми та адресу.
Допоможіть скласти алгоритм дій, будь ласка,щоб повернути тіло інвестицій та не отримані відсотки.

Ответы юристов (2)

    Иваненко Мария Владимировна

    Могут сослаться на пролонгацию договора и не вернуть досрочно ничего, но почитайте раздел форс-мажор, что там по поводу карантина написано. Рекомендую очень быстро подготовить им претензию и послать почтой, т.к. название они сменили и судя по реестру официальное местонахождение у них в Запорожье.

    • Володимир Халімон Клиент 3 года назад
      Дякую,Маріє! Сьогодні надіслав поштою листи з описом вкладення ( вимогою сплатити борг за відсотками). Одного листа в Київ, де договір укладали, а другого - в Запоріжжя. Щодо карантинна - жодних листів мені не надходило від них. Та й карантин - не форс-мажор.

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України