Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 01 июля 2020, вопрос №23259

Как получить приписное в 19 лет в Украине?

Добрый день, как правильно поступить? Мне уже 19, но меня ни разу не вызывали в военкомат чтобы получить приписное) Всех знакомых ещё в школе вызывали, но меня нет...И сейчас мне нужно устроиться на работу, но там нужно приписное!!! Боюсь если пойду в военкомат, стану на учёт и могут призвать в армию.....Как поступить?

Ответы юристов (1)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! ви можете взяти приписне. Для цього ви пройдете військово-медичну комісію.

    Вам необхідно знати, що Пунктом 5 розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.02.2020 № 179-р «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення для проведення призову у травні — липні 2020 року» (із змінами) визначено, що призов громадян України віком 18-19 років проводиться за їхнім бажанням (за письмовою заявою).

    Однак, вам можуть видати повістку на осінь, аби ви прийшли на повторну комісію. Отримавши приписне ви стаєте призовником, можете отримувати повістки і бути призваним до лав збройних сил.

    Не отримавши приписне ви порушуєте правила обліку призовників, тобто також вчиняєте адмінправопорушення.

    ВИСНОВОК: ви можете отримати приписне цього літа, до 20 років вас у армію не призвуть, лише за ваши бажанням. Далі - на загальних підставах.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України