Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 01 июля 2020, вопрос №23297

Официально работаю, отправили в отпуск отпуск не оплачивается

Здравствуйте, работаю в компании мк мясной около 5 лет, официально, нашла полудше работу и решила уйти, руководство предупредила за ранее, после отработки последней недели оказалось что я якобы в отпуске и расчетаться не могу, спросила оплатят ли мне его сказали нет, я не знаю куда обратиться за помощью

Ответы юристов (2)

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Здравствуйте.

    "работаю в компании мк мясной около 5 лет, официально, нашла полудше работу и решила уйти, руководство предупредила за ранее, после отработки последней недели оказалось что я якобы в отпуске и расчетаться не могу, спросила оплатят ли мне его сказали нет, я не знаю куда обратиться за помощью"

    Каким образом предупредили? Заявление писали на увольнение? На отпуск заявление писали?

    Вам нужно переходить на официальное общение с работодателем.

    Письменные запросы с подтверждением получения.

    Юрій
    Юрій 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Зверніться з пропозицією до роботодавця про повну оплату вашої відпустки та про видачу трудової книжки. Якщо роботодавець відмовиться задовольняти ваші вимоги, то зверніться на гарячу лінію до Головного територіального управління Держпраці в Харківській області (але не повідомляйте його про це напередодні, бо буде готовий до перевірки) з повідомленням про порушення трудового законодавства.

    Також, рекомендую звернутися із заявою про вчинення кримінального правопорушення до правоохоронних органів.

    В даній ситуації, трудовий договір між вами розірвано. Те, що роботодавець "оформив" відпустку не означає, що трудовий договір пролонгований. В момент розірвання трудового договору (кінцева дата після вашого повідомлення відповідно до дати, вказаної у письмовій заяві) роботодавець зобов'язаний видати вам трудову книжку. Невиконання цього обов'язку роботодавцем створює для вас підстави звернутися до суду з вимогою про стягнення середньомісячного заробітку.

    Ви можете перебувати у трудових відносинах з новим роботодавцем без жодних перешкод. Після того як ви отримаєте трудову книжку від попереднього роботодавця, то можете зберігати в себе обидві для підтвердження трудового стажу.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України