Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 02 июля 2020, вопрос №23368

Не відповідають на запити про надання інформації під час досудового рослідуваня була

Добрий день, є кримінальне правопорушення, є єрдр.
На запити про надання інформацію не реагують.
Підкажіть будь ласка , по якій статті звернутися в суд до слідчого судді,
для змушення надати інформацію від школи , яка важлива під час досудового рослідуваня!
На звичайній запит вони не відповіли

Ответы юристов (2)

    Хомич Марія Анатоліївна

    Доброго дня!

    У таких випадках доцільно подавати клопотання слідчому судді про тимчасовий доступ до речей і документів (ст. 159-166 КПК України).

    З таким клопотанням, згідно зі ст. 160 КПК України, може звернутись будь-яка сторона кримінального провадження, тобто, слідчий, прокурор, потерпілий, підозрюваний, хоча на практиці суди звертають увагу, що це обов'язок саме слідчого, адже це його робота і саме він зобов'язаний проводити слідчі та інші процесуальні дії.

    Отримавши ухвалу про тимчасовий доступ, вона виконується у строки і особою, що зазначена в ухвалі слідчого судді, безпосередньо за місцем знаходження речей і документів. Невиконання ухвали - це злочин, за що передбачена кримінальна відповідальність, перш за все, для посадових осіб школи у вашому випадку.

    Тому, якщо ви маєте статус потерпілого або підозрюваного, ми можемо допомогти вам у кфаліфікованому складенні клопотання про тимчасовий доступ до слідчого судді (що має певний ризик, адже можуть відмовити) або у складенні клопотання про ініціювання отримання такого тимчасового доступу слідчим, яке можна подати слідчому (в порядку ст. ст. 93, 220 КПК України).

    Звертайтесь: 0686355501.

    З повагою, юрист Марія Хомич!

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Все зависит от Вашего статуса в уголовном деле.

    Есть практический опыт в уголовной сфере.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України