Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 03 июля 2020, вопрос №23449

Взыскание задолженности по кредиту

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, если есть принудительное взыскание задолженности по кредиту банка, есть ли возможность оплаты частями такого долга?

Ответы юристов (1)

    Пользователь не активен
    Общаться в чате Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    Данный вопрос регулируется положениями Закон уУкраїни "Про виконавче провадження":

    Стаття 33. Відстрочка або розстрочка виконання, встановлення чи зміна способу і порядку виконання рішення

    1. За наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим (хвороба сторони виконавчого провадження, відрядження сторони виконавчого провадження, стихійне лихо тощо), сторони мають право звернутися до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання рішення. Рішення про розстрочку виконується в частині та у строки, встановлені цим рішенням.

    2. За заявою стягувача виконавець може відстрочити або розстрочити виконання рішення (крім судового рішення), за наявності обставин, передбачених частиною першою цієї статті, про що виносить відповідну постанову.

    3. За наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення або роблять його неможливим, сторони, а також виконавець за заявою сторін або державний виконавець з власної ініціативи у випадку, передбаченому Законом України "Про гарантії держави щодо виконання судових рішень", мають право звернутися до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, із заявою про встановлення або зміну способу і порядку виконання рішення.

    Таким образом, если принудительное исполнителнение осуществляется на основании решения суда - тогда Вам необходимо обратиться в суд, который выносил решения, с соответствующим заявлением о рассрочке исполнения судебного решения.

    Если исполняется иной документ (например, исполнительная надпись нотариуса) - в этом случае с таким заявлением Вы вправе обратиться непосредственно в исполнительную службу с аналогичным заявлением.

    В случае необходимости - обращайтесь.Мои контакты в моем профиле на данном сайте или в Єдиному державному реєстрі адвокатів України. С уважением, адвокат Власенко Татьяна Валериевна


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України