Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 08 июля 2020, вопрос №23890

Повістка у військомат

Доброго дня, в цьому році я закінчив коледж, обов'язковим етапом була здача обхідного листа, у якому військомат мав поставити печатку про зняття мене з військового обліку, після успішного зняття з обліку у Чернівецькому комісісаріаті, я пішов ставати на облік в Глибоцький комісаріт , за новим місцем проживання, так , як я проживав у місті в гуртожитку, а зараз повернувся в село. У Глибоцькому військоматі мене погодились ставити на облік лише за умови вручення мені повістки. У повістці сказано , що я підлягаю призову і мені наказують з'явититись "09 липня 2020 року" для проходження обласної медичної та призовної комісії. Я 2001 року народження і планую вступати в університет. Сьогодні було зроблено заяву, що Вступники 2020 року можуть отримати відстрочку від військового призову, пройшовши попередню реєстрацію у закладах ДВНЗ, поки що цей механізм не реалізований. а завтра потрібно йти на комісію, як краще вчинити, мені ще не виповнилося 20 років, і по ідеї мені не повинні вручити повістку на проходження строкової військової служби, але розповідають, що це далеко не так?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    В соответствии с Указом Президента Украины от 16.01.2020 № 13 "Об увольнении в запас военнослужащих срочной службы, сроках проведения очередных призывов и очередные призывы граждан Украины на срочную военную службу в 2020 году" (с изменениями) в течение мая-июля текущего года определено проведение очередного призыва граждан Украины на срочную военную службу.

    Согласно Закону Украины "О воинской обязанности и военной службе" на срочную военную службу призываются пригодные для этого по состоянию здоровья граждане Украины мужского пола, которым ко дню отправления в военные части исполнилось 18 лет, и старшие лица, не достигшие 27-летнего возраста и не имеющие права на освобождение или отсрочку от призыва на срочную военную службу.

    Пунктом 5 распоряжение Кабинета Министров Украины от 26.02.2020 № 179-р "Об утверждении численности граждан Украины, подлежащих призыву на срочную военную службу, объема расходов для проведения для проведения призыва в мае - июле 2020 года" (с изменениями) определено, что призыв граждан Украины в возрасте 18-19 лет проводится по их желанию (по письменному заявлению).

    Кроме того, Министром обороны Украины направлено письмо к главам призывных комиссий всех уровней, в котором рекомендуется рассматривать вопрос предоставления отсрочки от призыва на срочную военную службу пригодным по состоянию здоровья гражданам Украины в возрасте 18-19 лет в соответствии с частью 15 статьи 17 Закона Украины "о воинской обязанности и военной службе ".

    У МОН пояснили, як абітурієнтам отримати відстрочку від призову у 2020 році

    Спільне рішення було розроблено Офісом президента, МОН та Генеральним штабом

    Міністерство освіти і науки роз'яснило, як цьогорічні абітурієнти та випускники коледжів та університетів можуть отримати відстрочку від призову. Про це повідомляє пресслужба МОН.

    Щодо ж до випускників коледжів та університетів, то вони можуть отримати відстрочку від весняного призову, якщо виявлять бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти.

    Як зазначається, міністерство надало відповідні роз'яснення приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

    Відомо, що попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Так, в соответствии с пунктом 5 распоряжение Кабинета Министров Украины от 26.02.2020 № 179-р "Об утверждении численности граждан Украины, подлежащих призыву на срочную военную службу, объема расходов для проведения для проведения призыва в мае - июле 2020 года" (с изменениями) определено, что призыв граждан Украины в возрасте 18-19 лет проводится по их желанию, заявлению.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь через "Звернутися".

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України