Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 08 июля 2020, вопрос №23902

Алименты долг сколько выщитывать

Добрый вечер я хочу узнать с женой в разводе деньги на ребенка 5 летнего давал так чекы не сохранял а она подала на алименты и год я не знал сколько теперь будут выщитывать с зарплаты у меня минимальная 4700

Ответы юристов (2)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Добрый вечер я хочу узнать с женой в разводе деньги на ребенка 5 летнего давал так чекы не сохранял а она подала на алименты и год я не знал сколько теперь будут выщитывать с зарплаты у меня минимальная 4700.

    25 % от доходу, но не менше 50 % прожиточного минимума на реленка соответствующего возроста + задолженость за прошлвы период.

    Сергеевич Сергей  Юрко
    Сергеевич Сергей Юрко 3 года назад

    Адвокат, г. Черкассы, 11 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий вечір. Без чеків в суді практично неможливо довести факт того, що ви платили саме аліменти. Навіть наявність розрахункових документів без вказівки на призначення платежу є лише підтвердженням того, що сплачувалися допомога, борг, але не саме аліменти.

    Ст. 182 СК Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.(889 грн. для дитини до 6 років - з січня по липень 2020). Розміри прожиткового не є стабільними.

    Мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину становить розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку і може бути присуджений судом у разі достатності заробітку (доходу) платника аліментів.

    ч. 3 ст. 184 СКУ 3. Той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

    Стаття 183. Визначення розміру аліментів у частці від заробітку (доходу) матері, батька дитини

    1. Частка заробітку (доходу) матері, батька, яка буде стягуватися як аліменти на дитину, визначається судом.

    5. Той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі на одну дитину - однієї чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку (доходу) платника аліментів, але не більше десяти прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку на кожну дитину.

    Стаття 194. Стягнення аліментів за минулий час та заборгованості за аліментами

    1. Аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом за минулий час, але не більш як за десять років, що передували пред'явленню виконавчого листа до виконання.

    Для детальної консультації переходьте до "Звернутися". Практикую в Черкасах.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України