Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 11 июля 2020, вопрос №24074

Законное решение вопроса!

Здравствуйте! Вопрос один. Где искать законной защиты женщине с ребёнком? Ситуация такая. После развода более 2х лет проживают в общенажитой квартире. Роздела и размен нет по причине долга алиментов 20000 грн. Происходит постоянное насилие, побои, унижения, угрозы. Полиция на заявления реагирует придуприждениями, ссылаясь на семейные дела. Что делать громадянке Украины, чтобы обеспечить безопасное существование себе и ребёнку, законно от этого демона??? Спасибо большое!

Ответы юристов (2)

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Здравствуйте.

    Какое отношение имеет долг к разделу имущества?

    Стаття 126-1. Домашнє насильство

    Домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, -

    карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.

    Нужно заставить полицию работать.

    Когда были вызовы полиции зафиксировано?

    Хомич Марія Анатоліївна

    Доброго дня!

    Вам потрібно звернутися в поліцію, але з юридично правильно складеною заявою, адже в діях вашого колишнього чоловіка прослідковується не лише домашнє насильство (адміністративне правопорушення), а й завдання тілесних ушкоджень (кримінальне правопурушення). Тому слід подати заяви про вчинення адміністративного та/або кримінального правопорушення по відношенню до вас, а також обрання чоловіку заборонного припису через насильство щодо вас і вашої дитини.Борги по аліментах, дійсно, не впливають на розподіл майна. Тому якщо ви хочете максимально видалити цю людину з життя, подайте заяву про розподіл майна подружжя і зобов'яжіть його всіма засобами заплатити аліменти (шляхом накладення арешту на його майно і подання заяви про вчинення злочину через несплату аліментів і т.д. і т.п)Якщо потрібна кваліфікована юридична допомога, звертайтесь до мене в особисті!З повагою, юрист Марія Хомич!

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України