Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 июля 2020, вопрос №24237

Отсрочка призыва в армию по причине поступления в высшее учебное заведение.

Военные комисариаты требуют доказательство поступления в высшее учебное заведение сейчас т.е.в июле месяце ,хотя вступительная кампания в высшее учебное заведение начинается в августе и эти подтверждающие документы будут не раньше августа. Как быть?

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    У МОН пояснили, як абітурієнтам отримати відстрочку від призову у 2020 році

    Спільне рішення було розроблено Офісом президента, МОН та Генеральним штабом

    Міністерство освіти і науки роз'яснило, як цьогорічні абітурієнти та випускники коледжів та університетів можуть отримати відстрочку від призову. Про це повідомляє пресслужба МОН.

    "У зв'язку з карантином, який було введено в Україні через поширення пандемії COVID-19, весняний призов до армії перенесено на травень-липень 2020 р. – розпорядження Уряду №179-р від 26.02.2020 року (зі змінами від 15.04.2020). Важливо, що пунктом 5 цього документа визначено, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою", - йдеться у повідомленні.

    Щодо ж до випускників коледжів та університетів, то вони можуть отримати відстрочку від весняного призову, якщо виявлять бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти.

    Як зазначається, міністерство надало відповідні роз'яснення приймальним комісіям закладів фахової передвищої та вищої освіти щодо попередньої реєстрації вступників, які планують продовжити своє навчання, але підлягають призову.

    Відомо, що попередня реєстрація дозволить таким вступникам отримати документальне підтвердження про свої наміри і на підставі довідки отримати відстрочку до 1 жовтня 2020 року.

    Если есть дополнительные вопросы связывайтесь со мной через мой профиль на сайте.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Есть законные основания для неявки в военкомат.

    До окончания периода призыва - до окончания июля текущего года, не рекомендую Вам появляться в военкомате.

    Если нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України