Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 22 липня 2020, питання №24952

Социальные выплаты после 18 лет

Ребёнок учится в ВУЗе. Получает в социальную льготу по потере кормильца. Каникулярный период между курсами два месяца . ВУЗ выдал справку о зачислении на второй курс с 01.09 . В справке указано о каникулярном периоде с 01.07 по 31.08.2020. Должны выплатить льготу по утере кормильца за эти два месяца?

Відповіді юристів (1)

    Рахманина Оксана Васильевна
    Рахманина Оксана Васильевна 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 18 років досвіду

    Доброго дня, Юліє!

    Згідно статті 5 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю" державна соціальна допомога дітям померлого годувальника, які навчаються за денною формою навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої чи вищої освіти (у тому числі у період між завершенням навчання в одному із зазначених закладів освіти та вступом до іншого закладу освіти або у період між завершенням навчання за одним освітньо-кваліфікаційним рівнем та продовженням навчання за іншим за умови, що такий період не перевищує чотирьох місяців), державна соціальна допомога призначається до закінчення ними закладів освіти, але не довше ніж до досягнення 23 років.

    Мають виплатити.

    Гарного дня вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України