Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 25 липня 2020, питання №25154

До какого возраста положенные выплаты сиротам? Нужно ли переоформлять пенсию по утрате кормильца?

Мне 21 и я сирота, положена ли мне помощь если я не учусь?
Нужно ли переоформлять пенсию по утрате кормильца?

Відповіді юристів (1)

    Рахманина Оксана Васильевна
    Рахманина Оксана Васильевна 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 18 років досвіду

    Доброго дня,Юліє!

    Залишу вам новий коментар, так як попередній був помилковим.

    Згідно ст. 4 Закону України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю" якщо особа, яка є дитиною померлого годувальника та не має права отримувати у зв’язку з цим пенсію відповідно до закону призначається державна соціальна допомога згідно із цим Законом.

    Право на пенсію в разі втрати годувальника визначене ст. 36 Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" , яка встановлює,що пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по III групі інвалідності.

    При цьому, дітям-сиротам призначається один з цих видів виплат (в залежності від стажу померлого годувальника) незалежно від того, навчаються вони на денній формі навчання чи ні, до досягнення 23 років.

    Гарного вам дня!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України