Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Соціальне забезпечення, 28 липня 2020, питання №25326

Полагается ли мне какая-либо социальная помощь как малообеспеченной?

Здравствуйте! Подскажите пожалуйста, полагается ли мне какая-либо социальная помощь как малообеспеченной? 18 лет проработав на одном предприятии я попала под сокращение, находилась на учете в центре занятости 1 год и в феврале 2020 года была снята с учета. На данный момент работы и доходов нет, недвижимостью и земельным участком не владею... Заранее спасибо за ответ. С уважением, Наталия.

Відповіді юристів (2)

    Рахманина Оксана Васильевна
    Рахманина Оксана Васильевна 3 роки тому

    Юрист, м. Чернігів, 18 років досвіду

    Доброго дня, Наталіє!

    Згідно п. 10 Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям у призначенні соціальної допомоги може бути відмовлено у разі, коли: працездатні члени малозабезпеченої сім’ї не працюють, не служать, не навчаються у вищих навчальних закладах I - IV рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням соціальної допомоги (крім осіб, які в установленому порядку визнані безробітними та за інформацією центрів зайнятості не порушують законодавство про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуванню; осіб, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку або за дітьми, що потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку лікарсько-консультативної комісії, але не більше ніж до досягнення ними шестирічного віку; осіб, які доглядають за інвалідами I групи або дітьми-інвалідами віком до 16 років та особами, які досягли 80-річного віку).

    За наявності обставин, передбачених в абзацах другому-шостому цього пункту, соціальна допомога може бути призначена на підставі рішень районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій та виконавчих комітетів міських і районних у містах (у разі їх створення) рад або утворених ними комісій виходячи з конкретних обставин, що склалися в сім’ї. Рішення про призначення соціальної допомоги у таких випадках приймається на підставі обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.

    Таким чином, у вашому випадку позитивне рішення може бути прийняте місцевою адміністрацією, на підставі якого вже буде прийняте рішення органом соцзахисту. В даному випадку рішення приймається після обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.

    Гарного вам дня!

    Наталия Клієнт 3 роки тому

    Спасибо за ответ!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України