Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 01 августа 2020, вопрос №25663

затягування судової справи

доброго дня. роз'ясніть будь ласка. йде затягування справи. у позивача жодних шансів виграти її немає, він це добре розуміє, (нами була куплена квартира, але через певний час з'являється колишній чоловік тієї жінки в якої ми купляли, і каже, що він має на на квартиру права, але то не так, він жодних прав на неї не має), але вже рік ніяк не може відбутися засідання, бо він то відкладає, то не приходить, просто тріпає всім нерви. чи може він закрити цю справу, а потім через певний час (наприклад через півроку) відкрити її знову, по тому самому питанню. чи маємо право ми, теперешні власники квартири, після того як він закриє справу, подати на нього в суд, на якій підставі він взагалі займається цією ерундою, якщо має якісь підстави, то нехає виходить на суд, а якщо ні, то нехай залишить людей в спокої. чи можемо ми подати на нього в суд? щоб з нашого боку суд довів, що він ніхто і звати його ніяк. тоді ж справу він не зможе відкрити закрити, тоді ж в будь-якому буде рішення справи?

Ответы юристов (2)

    Костюк Любовь Тарасовна
    Костюк Любовь Тарасовна 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Доброго дня , для того щоб відповісти на всі ваші запитання треба провести аналіз з ознайомленнями з матеріалами справи, і зробить висновки. Рік це дуже великий термін, дивлячись на якій стадії розгляду ви знаходитесь, існують процесуальні сроки, які треба застосовувати якщо вони порушуються. Повторно він звичайно може, тому для вас краще щоб справа була розглянута, і винесено рішення.

    За додатковою інформацією звертайтесь через сайт.

    Юрій
    Юрій 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Доброго дня пані Оксано!

    Ви можете подати до суду заяву про прискорення розгляду справи з підстав невиправданої затримки такого надмірно тривалого провадження, оскільки процесуальні строки для розгляду цивільної справи явно пропущені (якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, то не більше 60 днів, а якщо в порядку загального — не більше 90 днів).

    Якщо позов є явно необґрунтований, то ви можете згодом звернутися з позовом про відшкодування моральної шкоди.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України