Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 05 августа 2020, вопрос №26007

Звільнення без відпрацювання

Я переїжджаю в нове місто. І мені необхідно терміново звільнитись з попереднього місця роботи (вчитель). З нової роботи вже маю довідку на працевлаштування. Чи мають в мене вимагати відпрацювати 2 тижня за наявності нової роботи? На нову роботу була прийнята за конкурсом. Завчасно дякую.

Ответы юристов (7)

    Юрій
    Общаться в чате Юрій 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня пані Юліє!

    Ні, не можуть, оскільки двотижневий строк встановлюється як загальне правило. З цього правила є виключення — наявність поважних причин.

    Вам потрібно звернутися до роботодавця із заявою про звільнення до якої долучити копію довідки. З того моменту в роботодавця виникають обов‘язки щодо проведення розрахунку під час звільнення та видачі трудової книжки.

    У разі непроведення розрахунку у вас є право звернутися з позовом про стягнення середньомісячного заробітку.

    • Дуже вдячна за допомогу.

      • Юрій
        Общаться в чате Юрій 3 года назад

        Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Немає за що! Сподіваюся, що відповідь на консультацію вам допомогла!

        Звертайтеся в будь-який зручний для вас момент.

    Пользователь не активен
    Общаться в чате Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день!

    Данный вопрос регулируется положениями статьи 38 КЗоТ:

    Працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні.

    У разі, коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною з інвалідністю; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або особою з інвалідністю I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

    В случае необходимости - обращайтесь.

    С уважением, адвокат Власенко Татьяна Валериевна

    Дякую. Але, довідка з нового місця роботи повинна бути 100%?

    • Юрій
      Общаться в чате Юрій 3 года назад

      Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      Ні, але якщо є, то краще долучіть.

    • Пользователь не активен
      Общаться в чате Пользователь не активен 3 года назад

      Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

      Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

      В своем заявлении об увольнении Вы указываете причину, по которой просите уволить Вас в конкретную дату (без отработки) и, соответственно, Вы должны подтвердить наличие этой причины - приложить соответствующий документ.

      Или договориться с руководством - возможно ему эта отработка и не нужна - в этом случае в заявлении просто пишите об увольнении (без расшифровки причины, по которой просите уволить Вас в конкретную дату (без отработки).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України