Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 13 августа 2020, вопрос №26531

Виплата пенсії 3 грепи інвалідності

Доброго дня. Мені 21 рік, трудовий стаж 1 рік, мені дають 3 групу інвалідності, повноцінну пенсію не дають, говорять що в мене не має стажу 8 років, а дають лише соціальну допомогу в розмірі 1700 чому так?

Ответы юристов (1)

    Сергеевич Сергей  Юрко
    Общаться в чате Сергеевич Сергей Юрко 3 года назад

    Адвокат, г. Черкассы, 11 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день. Пенсія по інвалідності призначається в разі настання інвалідності, що спричинила повну або часткову втрату працездатності за наявності страхового стажу. Для осіб з інвалідністю II та III груп: до досягнення особою 23 років включно - 1 рік страхового стажу. Пенсія по інвалідності залежно від групи інвалідності призначається в таких розмірах: особам з інвалідністю I групи - 100 відсотків пенсії за віком; особам з інвалідністю II групи - 90 відсотків пенсії за віком; особам з інвалідністю III групи - 50 відсотків пенсії за віком (ЗУ Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування). При цьому, якщо розмір пенсійної виплати інваліда з урахуванням надбавок, підвищень та інших доплат до пенсії (за винятком пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, таким особам надається щомісячна державна адресна допомога у сумі, якої не вистачає до зазначеного прожиткового мінімуму.

    Якщо інвалід не має достатньої кількості страхового стажу призначається соціальна допомога за нормами Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам».

    Можливо у вас немає страхового стажу, бо трудовий і страховий стаж це різні речі (трудовий стаж - це періоди офіційної роботи, які підтверджуються записами в трудовій книжці; страховий стаж - це той період, за який ви, або ваш роботодавець, сплачував страхові внески до Пенсійного фонду України).

    Як у Вас в 21 рік має бути 8 років стажу, якщо згідно з ч. 1 ст. 188 КЗпП України не допускається прийняття на роботу осіб молодше 16 років?

    За детальною консультацією звертайтесь через Сайт.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України