Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Права людини, 03 вересня 2020, питання №27986

Виписка з будинку через суд

Власниця будинку, хоче виписати мене насильно через суд. Мені 18 років, я на даний момент знімаю квартиру, бо власниця вигнала мене. А тепер примушує мене насильно самій виписатися, бо їй через мене не можуть дати субсидію. В мене іншого помешкання нема. Як мені правильно вчинити, щоб мене не виписали?
Допоможіть будь ласка... За раннє дякую

Відповіді юристів (2)

    Царьов Роман  Валерійович
    Царьов Роман Валерійович 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 21 рік досвіду

    Напишіть заяву до Поліції, що Ви зареєстровані (прописані) у будинку власника, а власниця будунику Вас вигнала та вкажіть, як давно це сталось, що Ви не маєте ключів від будинку та вона Вам перешкоджає користуватись житлом, пошліть цю заяву по Пошті до поліції, та напишіть, що просити надати Вам письмову відповідь на Вашу заяву за Вашою адресою по пошті.

    В разі якщо власниця будинку звернеться до суду для визнання Вас таким, що без поважних причин не проживає більше року у будинку, та буде просити визнати Вас таким, що втратив право користування житлом у будинку, то Ви на суді витребуєте Вашу заяву та інші документи із цим пов'язані, та доведете, що не проживаєте саме через поважні причини (перешкоди з боку власника будинку у Вашому проживанні) у спірному будинку і Власниця програє суд. А Ви будете завжди зареєстровані (прописані) у будинку Власник, тобто будете мати так званий сервитут, це право користування чужим майном!

    З повагою юрист Царьов Р.В.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 19 років досвіду

    в принципе собственник имеет право распоряжаться своим имуществом по своему усмотрению

    и если вы не являетесь членом семьи собственника и не ведете совместное хозяйство - вас снимут с регистрации в судебном порядке без проблем

    кто для вас собственник жилья?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України