Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Исполнительное производство, 05 сентября 2020, вопрос №28123

Как снять запрет на выезд за границу.

Здравствуйте. Вопрос состоит в следующем. У меня вырос долг по алиментам. Из-за этого на меня наложили запрет на выезд за границу. А это единственный на данный момент способ заработать и погасить долг. Как можно снять запрет на выезд. Чтоб поехать и заработать денег на уплату долга. Так как в Украине это сделать совершенно не возможно.

Ответы юристов (2)

    Карпенко Андрей Владимирович

    1. Оформите с бывшей женой договор займа на сумму долга, если она согласится.

    2. Она подаст в исполнительную службу Заявление, что долг по алиментам Вами погашен.

    3. Вы оплачиваете исполнительный сбор и с Вас снимают запрет на выезд за границу.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Это очень сложный вопрос и гарантии того, что Вы его разрешите положительно Вам никто не даст, но попробовать можно. В такой ситуации шансов на разрешение ситуации будет больше если у Вас есть официальные документы, подтверждающие факт Вашего трудоустройства за границей (вызов, приглашение на работ, рабочая виза и т.д.).

    Во-первых, необходимо выяснить кем принято решение об ограничение в праве Вашего выезда - исполнителем или судом (от этого зависит порядок обжалования).

    Затем, необходимо подготовить обоснованное заявление об отмене принятого в отношении Вас решения в исполнительную службу (если запрет наложен исполнителем).

    Вопрос наложения запрета на выезд и снятие такого запрета регулируется нормами Гражданского процесуального кодекса Украины:

    Стаття 441. Тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України

    1. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом.

    2. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею.

    3. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов’язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов’язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

    4. Ухвала про тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути постановлена судом за місцем виконання відповідного рішення за поданням державного або приватного виконавця. Суд негайно розглядає таке подання без повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного (приватного) виконавця.

    5. Суд може скасувати тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України за вмотивованою заявою боржника.

    6. Суд розглядає заяву про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням сторін та інших заінтересованих осіб за обов’язкової участі державного (приватного) виконавця.

    7. За результатами розгляду заяви про скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України постановляється ухвала, яка може бути оскаржена.

    8. Відмова у скасуванні тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України не перешкоджає повторному зверненню з такою самою заявою у разі виникнення нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування тимчасового обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України.

    Таким образом, если запрет наложен судом - с заявлением о его снятии необходимо обращаться в суд.

    Второй вариант - взять деньги в долг для погашения задолженности по алиментам, как только задолженность будет погашена - запрет на выезд будет снят.

    В случае необходимости - обращайтесь.Мои контакты в моем профиле на данном сайте или в Єдиному державному реєстрі адвокатів України. С уважением, адвокат Власенко Татьяна Валериевна


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України