Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Права человека, 14 сентября 2020, вопрос №28742

Что делать если выставили фото без разрешения и ещё обсуждали внешность

Одна девушка выставила мои фото в интернет без моего разрешения и писала про меня всякую гадость, про мои губы и т.д, я попросила удалить, а она говорит что это её право выставлять такое, и что она меня так пропиарила, и я не знаю за такое можно подать в суд?

Ответы юристов (3)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня!

    ст. 308 ЦК 1. Фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи, а в разі її смерті - за згодою осіб, визначених частиною четвертою статті 303 цього Кодексу.

    Згода, яку дала фізична особа, зображена на фотографії, іншому художньому творі, може бути після її смерті відкликана особами, визначеними частиною четвертою статті 303 цього Кодексу. Витрати особи, яка здійснювала публічний показ, відтворення чи розповсюдження фотографії, іншого художнього твору, відшкодовуються цими особами.

    Розповсюдження фотографії на сторінці прирівнюється до публічного розміщення. Якщо вашу фотографію розмістили на не вашій сторінці без вашої згоди, ви маєте право вимагати її видалити і на відшкодування моральної шкоди.

    Робіть скріни з декількох телефонів, комп'ютерів, вимагайте видалення фото, публічних вибачень за образу. Якщо такого не трапилося, подавайте в суд. Можете звертатися дом мене через кнопку "звернутись".

    Питання моральної шкоди цікаве. Не розраховуйте на велику суму, лише на вибачення. Рекомендую звернутись до психолога, аби він оцінив ваш рівень страждань, у такому випадку, якщо він їз підтвердить,, ви можете розраховувати на грошову суму компенсації морпальної шкоди.

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! прошу звернути увагу, що за Стаття 76. ЦПК 1. Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

    Якщо суду доведуть і він встановить, що даний договір є необхідним для вирішення справи по суті, будь яке посилання на конфіденційність буде проігноровано. Єдине, що можна прохати, зробити засідання закритим (тобто, без можливості його відвідування не учасниками процесу, однак у вашій справі цього не стосується).

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Вы имеете право подать иск в суд о защите чести и достоинства, возмещении морального ущерба, в соответствии с требованиями Гражданского кодекса Украины и Гражданского процессуального кодекса Украины.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України