Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Господарське право, 15 вересня 2020, питання №28824

Яка має бути ціна договору купівлі-продажу корпоративних прав ТОВ?

Вітаю Вас. Підкажіть, будь ласка, за скільки я можу продати свою частку в ТОВ, якщо мені належить 100% статутного капіталу у розмірі 100 000,00? Та яким чином здійснити дану процедуру?
Завчасу дякую.

Відповіді юристів (1)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    Добрий день! Ви можете продати свою частку за будь яку, погоджену з покупцем ціну. Якщо продасте за ціну менше 100 000 грн. - матиме збитки, якщо продасте за ціну більше ніж за 100 000 грн. - матимете обов'язок сплатити податок з доходу (суми, що перевищує 100 000 грн.). Продаж здійснюється за договором купівлі-продажу частки, укладеному у простому письмовому вигляді. Передача частки здійснюється за Актом приймання-передачі частки, який складається нотаріусом на нотаріальному бланку і є підставою для внесення зімн до реєстру про власника статного капіталу. Потрібна допомога в складанні документів та детальна консультація, звертайтесь.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України