Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 24 сентября 2020, вопрос №29509

Закордонна кримінальна справа

Мені слідчий сказав що до 29 вересня мусить вислати їм відповіль але мене немає в дома я на роботі в Одесі нащо він відповів що може їм написати що мене немає по місцю прописки що порадите зробити?

Ответы юристов (3)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, 5 лет опыта

    Общаться в чате

    Тарас

    Якщо український слідчий надасть документи, що в Вас немає за місцем прописки, то можливо за польським законодавством це не зупинить досудове розслідування .

    Однак, за українським законодавством , у разі якщо польський суд винесе вирок відносно Вас щодо кримінального провадження за фактом шахрайство, та направить вирок суду для виконання на територіїю України, то відповідно до ст 602 КПК України "Підстави і порядок виконання вироків судів іноземних держав"

    7. Не підлягають виконанню в Україні вироки судів іноземних держав, ухвалені заочно (in absentia), тобто без участі особи під час кримінального провадження - крім випадків, коли засудженій особі було вручено копію вироку і надано можливість його оскаржити. У задоволенні запиту про виконання вироку суду іноземної держави може бути відмовлено, якщо таке виконання суперечить зобов’язанням України за міжнародними договорами України.

    Однак ,слід розуміти кримінально-процесуальний кодекс Польщі, як саме проводиться досудове розслідування кримінальних проваджень у Польщі та судовий розгляд.

    Наголошую на тому, що вам слід зв'язатися з польским адвокатом з приводу вчинення шахрайства та він надасть консультацію та запропонує певні шляхі вирішення данної ситуації, розкаже механізм притягнення до крим.відповідальності.

    наголошую:

    1. Україна не видасть Вас Польщі для притягнення до кримінальної відповідальності.

    2.Україна може за польським вироком притягнути вас до кримінальної відповідальності.(тільки в порядку процедури ст 602 КПК України )

    3. Можливо що польський орган досудового розслідування може заочно оголосити підозру у вчинення шахрайства та оголосити у міжнародний розшук. Тоді коли ви захочити виїхати з України, у ту же Польщу, ви будете передані правоохоронним органам.

    Таким чином якщо ви не з'явитесь до українського слідчого можливо це буде підставою що ви не приймали участь у кримінальному проваджені і якщо буде польський вирок то УКраїна відповідно до ст 602 КПК України не зможе його виконати. Однак ви вказували Вам раніше приходили повістки про те, що слід з'явитись до поліції Польщі,а ви неодноразово ухилились .

    В даному випадку вам потрібна консультація польського адвоката !!

    Тарас Клиент 3 года назад

    Тобто в Україні мені нічого не грозить?? Тільки якщо виїду до Польщі?

    Тарас Клиент 3 года назад

    Я правильно зрозумів?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України