Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 сентября 2020, вопрос №29565

Как бороться с призывом в 18 лет?

Мне 17 лет, но я заочник и меня призывают в армию, так как моё 18-летие попадает в осенний призыв. 23 сентября вышло розпорядження «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні – грудні 2020 року», который гласит, что парни 18-19 лет призываться не будут, но его ещё нет в цифровом виде и в нашем местом военкомате, пока у них нет бумажечки, они его не признают. Как действовать в этой ситуации?

Ответы юристов (2)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! нічого не робіть, письмової згоди на службу не надавайте.

    В нашем местом военкомате, пока у них нет бумажечки, они его не признают. - це нісенітниця воєнкомату. Ігноруйте її.

    Якщо отримали повістку, прийшли, відмітились, відмовились від служби. Все інше - психологічний тиск. Вам грублять і залякують - питайте посаду та ім'я та пишіть скаргу на область і відправте поштою.

    https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-chi... офіційний сайт з офіційним документом.

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий вечір!

    Не з"явитися до військкомату, теж можливо законним шляхом.

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про військовий обов'язок і військову службу

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, № 27, ст.385):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2232-12#Text

    "Стаття 15. Призовний вік.

    11. Поважними причинами неприбуття призовників до призовних дільниць у строк, установлений військовим комісаріатом, які підтверджені відповідними документами, визнаються:

    перешкода стихійного характеру, хвороба призовника або інші обставини, які позбавили його можливості особисто прибути у зазначені пункт і строк;

    смерть його близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, діда, баби) або близького родича його дружини".

    Для цього, треба направити поштою рекомендованим листом з повідомленням заяву, до дати явки, разом з довідкою з лікарні про те, що вона хворіє, що є законною підставою та поважною причиною, для її неявки до військкомату.

    У разі наявності запитань звертайтеся особисто через Звернутися.

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України