Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 25 сентября 2020, вопрос №29587

Як доказати родинний зв'язок сестер?

Доброго дня. В моєі мами в свідоцтві про народження в графі батько написано: Хранівський Володимир Феліксович., а в графі національність батька- украінська. В маминоі сестри написано батько Храновский Владимир Феликсович і національність -поляк. Як тепер доказати , що вони сестри.? Прізвища батька записані з помилкою і національність різна. Пробували подавати до суду , щоб маминому батькові змінили національність на польську, але в нас навіть не прийняли документів , сказали ,що підписаний якийсь закон щоб не розглядати справ з зміною національності. Що робити?

Ответы юристов (2)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Попробуйте получить дубликаты свидетельств о рождении - сейчас в бланках свидетельств действительно не указывают национальность - они будут выданы на украинском языке и в этом случае фамилия будет корректной, а национальности не будет вообще.

    Это можно сделать в любом ЗАГСе, предварительно записавшись на прием по следующей ссылке (скопируйте ее и загрузите в поисковик) https://online.minjust.gov.ua/dokumenty/zayava/#

    Если фамилии все равно будут разными - можно будет пробовать обращаться в суд - устанавливать юридический факт - это заявление однозначно примут.

    В любом случае - попробуйте сначала получить дубликаты, а затем напишите получившийся результат.

    Удачи.

    С уважением, адвокат Татьяна Власенко

    Фараон Катерина Леонідівна
    Фараон Катерина Леонідівна 3 года назад

    Юрист, г. Каменец-Подольский, 8 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Ірина. Підтвердити факт, що вони сестри можливо через суд, згідно п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, який передбачає, що суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

    Для підтвердження національності їхнього батька на "поляк" на сьогоднішній день на жаль, неможливо. Відмова суду у прийнятті документів була обгрунтованою. Дійсно в Україні не існує чіткого та законного порядку дій щодо зміни національності. Судова практика зазвичай відмовляє у зміні національності, обгрунтовуючи низкою норм, в яких не передбачено задоволення Ваших вимог.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України